``Hükümetten Urfalılar adına rica ediyorum``

Şanlıurfa?da çeşitli temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytuğ Çıray ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Şanlıurfa Ziraat Odasını ziyaret etti.

SİYASET 2.08.2014 10:55:00 1613 0
``Hükümetten Urfalılar adına rica ediyorum``
Gerçekleşen ziyarete CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık da eşlik etti. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen CHP’li heyet, bölge çiftçisinin sorunlarını dinledi. Görüşmede sık sık elektrik sorununa vurgu yapıldı. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytuğ Çıray, çiftçilerin büyük sorunlarının olduğunu birini ağızdan dinlediklerini belirterek ‘‘Anladım ki, yönetim kurulu başkanı ve yönetim, kendini çiftçiye adamışlar. Siyaset üstü bir düşünce ile çiftçiye hizmet ediyorlar. Bu beni özellikle memnun etti’’ dedi.

‘‘EN BÜYÜK PROBLEM TALEP EDİLEN BORÇLAR’’

‘‘Urfa’da yaşanan en büyük problemin de çiftçilerden talep edilen elektrik borçları olduğunu gördüm’’ şeklinde konuşan Çıray, şöyle devam etti; ‘‘Bu borçlar öyle anlaşılıyor ki, çiftçilerimize verilecek olan teşviklerden tahsil edilmeye çalışılıyor. Hükümetten Urfalılar adına rica ediyorum; bu işten vazgeçsinler. Çiftçimiz parasız kalırsa üretemez. Üretemezse Türkiye sıkıntıya girer. Çiftçimize teşvikleri tam olarak ödesinler. Bizim çiftçimiz namuslu ve dürüsttür. Eğer gerçekten borçluysa, bunu zamana yayarak ve bir kısmını da affetme yoluyla ödeyecektir’’.