İHD Tedavi Edince Suç Oldu

Şanlıurfa?da önceki gün Hürriyet Gazetesinde yayınlanan ?Bağ evini Revir yaptı? haberinin ardından İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Atilla Yazar bir açıklama yaptı.

YAŞAM 7.12.2014 12:46:33 1611 0
İHD Tedavi Edince Suç Oldu
Kobani’de yaşanan çatışmalarda farklı tarihlerde yaralanan ve resmi ambulanslarla sınırdan getirilerek Urfa’da ki devlet hastanelerinde tedavi edildiğine dikkat çeken Yazar “Taburcu olan  6 yaralının evde tedavi  ve pansumanlarının  devam etmesi,  kalacak yerleri olmadığı için insani amaçla kendisine ait bağ evini veren  Mustafa Çiçek ve bu yaralılara refakat eden 3  refakatçı  gözaltına alındığını” dile getirdi.

Yazar açıklamasında şu hususlara yer verdi: “Soruşturma sonucu Savcılık sorgusunun ardından 3 refakatçı ile 2 yaralı serbest bırakılmış, 4 yaralı ve tamamlamaları için bağ evinde barındıran Mustafa Çiçek ile birlikte 4 yaralı tutuklandı.  Tutuklananlar T.C.K  314-2 Maddesinde yasadışı silahlı örgüt üyesi olmak iddiasıyla tutuklanmış ve aynı  mahkeme bağ evi sahibi Mustafa Çiçek  ise insani yardım yaptığı için yardım ve yataklıktan tutuklanmıştır.”

İHD başkanı Yazar yazılı açıklamada “Devlet’in ambulansı ile resmi yollardan Devlet hastanelerde günlerce tedavi edilerek taburcu olan bu insanlara terörist muamelesi yapılıyor.” diyerek “Eğer Mustafa Çiçek‘in bu yaralılara bağ evini açarak yardımcı olması suç ise; Ambulans görevlilerinin yaralıları taşımaları, tedavi eden hastane personeli ve sınırdan girişlerine müsaade eden devlet görevlileri de bu suçu işlemiştir. Yapılan bu haksız ve mesnetsiz gerekçe ile tutuklamanın derhal sona erdirilmesi ve tedavileri devam eden yaralılarında ikinci ameliyat olması gereken tutuklular ile insani yardımda bulunan Mustafa Çiçek’in derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Yapılan tutuklamanın insani hak ihlalleri olduğunu.” belirtti.