İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 1 yaşında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde geçen yıl 15 – 21 Mart tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi birinci yılına girdi.

GÜNCEL 21.03.2024 15:19:23 50 0
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 1 yaşında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olarak kurgulandığını belirterek, “Yerkürenin giderek derinleşen ekolojik, ekonomik ve sosyal krizlerle sınandığı bir süreçte düzenlediğimiz İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, İzmir’den tüm Türkiye ve dünyaya yapılan bir davettir” dedi.

Kongrenin insanlığa yapılan topyekün bir yenilenme çağrısı olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Planlama Ajansı, kongrede alınan her bir kararın takipçisi olmaya devam edecek ve kararların ne düzeyde hayata geçirildiğini düzenli olarak değerlendirecek. İzmir’den atılmış evrensel bir adım olarak tarihe geçen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin bir parçası olan herkese bir kere daha teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı