İlci: Açığı Ücretli Öğretmenlerle Kapatacağız

Şanlıurfa?da 20 bin öğretmen ve 600 bin öğrenci 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılına merhaba dedi. Yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci Şanlıurfa?daki sınıf mevcutlarının 30?a düşürülmesi hedeflendiğini belirtere

EĞİTİM 17.09.2013 09:01:23 1615 0
İlci: Açığı Ücretli Öğretmenlerle Kapatacağız
Şanlıurfa’da son verilere göre, 7000 civarında öğretmen açığı bulunuyor. 600 bin öğrenci ders ziliyle birlikte sınıflarına koşarken öğretmen açığı da ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışılıyor. 
 
HAYIRLI OLSUN
Yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “2013-2014 yılı açılmış bulunmaktadır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun! Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ailelerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Tabi ilimiz 600 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü büyük bir şehir. Biz bununla iftihar ediyoruz. Öğrencilerimizi en güzel şekilde yetiştirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz. Öğrencilerimizin bu yıl itibariyle daha az mevcutlu sınıflarda eğitim görmeleri için 2013 yılı içerisinde 130 tane okulumuzun temelini attık. Yaklaşık 70 okulumuzun daha temelini Bakanımızın katılımıyla atacağız. Bundan dolayı da hem ilimiz hem öğrencilerimizi adına son derece memnunuz. İlimizde yapılan çalışmalar neticesinde 60 kişilik sınıflar 30 kişilik sınıflara dönüşmeye başladı. Eyyübiye’de Yenice İlköğretim Okulumuz vardı. Herkesin orayı görmesini isterdim. Bir zamanlar orada 4500-5000 öğrenci varken şimdi orada sadece 1200 öğrenci var. Bu da şunu gösteriyor. O okulumuzda sınıflar 30 kişilik mevcuda düştü. Normal eğitime geçtik. Olması gereken her türlü çalışmayı gece gündüz demeden yapıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılı tüm meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.
 
İSTANBUL’DAN SONRA EN ÇOK ATAMA URFA’YA
Öğretmen açığı noktasında da Bakanlığımızla gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Metin İlci, “Bakanlık atanan 40 bin öğretmenin yüzde 10’unu ilimize yaptı.  Türkiye’de İstanbul’dan sonra en çok öğretmenin atandığı il Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa bu yönüyle her türlü güzelliği hak ediyor. Gelen öğretmenlerimize de tekrar tekrar hoş denizli escortniz diyoruz. Memleketimizde güzel ve başarılı çalışmalar yapmalarını istiyoruz” dedi. 
 
AÇIK ÜCRETLİLERLE KAPATILACAK
7000 civarındaki öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatılacağını belirten Metin İlci, “İlimize şu an itibariyle 3 bin 400 yeni öğretmen atanmış bulunuyor. Daha önce de 16 bin 500 öğretmenimiz vardı. Yaklaşık 20 bin öğretmen bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz peyder pey gelip görevlerine başlıyorlar. Eksiğimizi de ek ders karşılığı ücretli öğretmenlerle kapatacağız” diye konuştu.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Metin İlci, eğitim şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirterek sözlerine son verdi.