İlkbahar Festivali tatilinde 13,52 milyon yolcu ülkeye giriş çıkış yaptı

Çin turizm endüstrisi, İlkbahar Bayramı tatilinin sekiz günü içinde ülkeye gelen ve yurt dışına giden yaklaşık 13,52 milyon yolcu seyahat etti.

GÜNCEL 21.02.2024 13:34:27 58 0
İlkbahar Festivali tatilinde 13,52 milyon yolcu ülkeye giriş çıkış yaptı

Çin turizm endüstrisi, İlkbahar Bayramı tatilinin sekiz günü içinde ülkeye gelen ve yurtdışına giden yaklaşık 13,52 milyon yolcu seyahat etti. Devlet Göç Dairesi'nin verilerine göre İlkbahar Bayramı tatili süresince günde ortalama 1,69 milyon kişi sınırlardaki gümrük noktalarında işlem yaptı. Bu sayı, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla 2,8 kat fazla oldu.

Tatil boyunca ülkeye giriş ve ülkeden çıkışların toplamı, ilgili daireye göre, 2019'daki düzeylerin aşağı yukarı yüzde 90'ları düzeyine döndü. Bu süreçte en yüksek günlük yolcu hacmi, 1,857 milyon turist ile 12 Şubat günü görüldü. Guangdong, Hong Kong ve Macao kara kapıları turist trafiğinin en yoğun olduğu noktalar olup tatil süresince gerçekleşen giriş-çıkışların yüzde 73,1 kadarı buralarda gerçekleşti.

Aynı zamanda Çin'in belli başlı havalimanları da yoğun bir hava trafiğine sahne oldu. Nitekim Shanghai Pudong Uluslararası Havalimanı günde 88 bin yolcunun giriş ve çıkış işlemlerini gerçekleştirdi. Turist sayısındaki bu artış, İlkbahar Bayramı tatilinin uluslararası turizm için bir tür sezon doruğu olma özelliğini geri getirdi.

Çinli turistlerin, İlkbahar Bayramı tatilinde en önemli destinasyonları -Dubai, Milano ve Singapur dahil- Çin'den gelen ziyaretçileri dron şovları ve Çin stili festival etkinlikleri karşıladı. 

Hibya Haber Ajansı