İmamoğlu: “10 yılda, Allah'ın izniyle 50 yıllık iş yapacağız bu şehre”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Toplu Açılış ve Tapu Dağıtım Töreni’ne katıldı.

GÜNCEL 13.03.2024 17:25:09 70 0
 İmamoğlu: “10 yılda, Allah

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu törende konuşarak, İstanbul’a her gün yeni bir eser, hizmet ve proje kazandırdıklarını söyledi.

İstanbul'un her yerine hizmet götürdüklerini vurgulayan İmamoğlu, “Size mahcup olmamak adına, var gücümüzle çalışıyoruz. Örneğin; 2 yıl önce, '150 günde 150 proje' diye bir süreç başlatmıştık. Böyle bir hedef koymuştuk ve yaptık. Sonra vitesi yükselttik. ‘300 günde 300 proje’ dedik. Tamamını hayata geçirdik. Onun için siyasi sebeplerle bana oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşlarımız bile ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Yukarıda Allah var. Ekrem çok çalıştı’ diyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Çünkü yaptıklarımızı görüyorlar. Bizzat yaşıyorlar” dedi.

İmamoğlu, Bayrampaşa özelinde gerçekleştirdikleri İBB hizmetlerini anlatarak, şunları söyledi:

“2 bin 473 konut ve dükkandan oluşan örnek bir kentsel dönüşüm projesini bütün sıkıntılarıyla ele aldık, tamamladık. Bugün de Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi’ne, işte gördüğünüz meydan, eğitim ve seminer salonları kazandırıyoruz. Şehit Kamil Balkan Camimiz ve yaz aylarında da zemin altı otoparkımız burada hizmete açılacak. Çok az bir işi kaldı. Bu bölgeye değer katacak bir yer haline geldi. Bugün aynı zamanda Bayrampaşa Günışığı Konutları tapu teslim törenini de gerçekleştireceğiz. İsmet Paşa Mahallesi'nde, 2016 yılında ‘kentsel dönüşüm ve gelişme alanı’ ilan edilen bu bölgede yaşayan hak sahiplerimiz, deprem riski, can ve mal güvenliği tehdidi altındaydılar. 2020’nin başında, kentsel dönüşüm ofisini burada faaliyete geçirdik. Halk sahipleriyle konut uzlaşma oranı, yüzde 60’lardaydı. 2020’den itibaren çok çalıştık. Günışığı Konutları’na taşınma sürecini başlattık.”

“Bütün bunları yaparken, rant beklentisi içerisinde olmadık”

“Bütün bunları yaparken, rant beklentisi içerisinde olmadık” diyen İmamoğlu, “Kat mülkiyetine geçilmesinin ardından, kesin sözleşmeleri imzalanmaya başlandı. Dönüşüm alanındaki o riskli binaların yıkımına geçildi. 2023 itibariyle, ilk tapu trampa işlemi yapıldı. Eş zamanlı olarak da kentsel dönüşüm alanındaki riskli yapıların yıkım ve muvafakatları hak sahipleri tarafından imzalanmaya başlandı. Ve bugün itibarıyle, konutlarda uzlaşma oranının yüzde 90’ı geçtiğini duymak, beni çok mutlu etti. Yaklaşık 700 hak sahibiyle kesin sözleşme imzalanmış ve tapu süreci başlanmıştır” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, “Bugün tamamladığımız bu takas süreciyle, hak sahiplerimiz, zorlu ve endişeli bir süreci de geri bırakıyor olacaklar” dedi ve sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Biz, bu güveni inanın çok çalıştığımız için kazandık. Vatandaşlarımızın da adaletli, şeffaf ve ortak akılla iş yaptığımız için bize güvendiklerini görüyorum. Biz bütün arkadaşlarımla meseleye şöyle bakıyoruz: Vatandaşlarımızın sorununu çözmek adına, kendisini bu sürece adamış yönetici arkadaşlarıma hep şunu yapın diyorum. Vatandaşın sorununu çözebilecek gücünüz, bilginiz, birikiminiz, deneyiminiz, yasal uygunluğunuz var ise, sonuna kadar onun sorununu çözmek için çalışacaksınız. Ve bunu çözeceksiniz. Bir kere bu net. Önünüzde hiçbir engel yok. ‘O dedi, bu dedi, bu talimat verdi, şu vermedi’ yok. ‘O partili, bu partili’ yok. Bunu sileceksiniz hafızanızdan. Şükürler olsun, arkadaşlarımla böyle çalıştık. 5 yılda, birçok konuda 25 yıla bedel iş yaptık. 10 yılda, Allah'ın izniyle 50 yıllık iş yapacağız bu şehre. Sizlerle beraber yapacağız.”

Hibya Haber Ajansı