İmamoğlu: “5 yılda, 65 kilometre metro, 62 istasyonu İstanbul’a kazandırdık”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataköy İkitelli Metro Hattı Bahariye-Ataköy İstasyonları Arası 2. Etap’ın açılışına katıldı. İmamoğlu açılışta, İstanbul'a 5 yılda 65 kilometre metro, 62 istasyon kazandırdıklarını açıkladı.

GÜNCEL 18.03.2024 15:46:00 56 0
 İmamoğlu: “5 yılda, 65 kilometre metro, 62 istasyonu İstanbul’a kazandırdık”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış töreninde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünü kutlayarak, “Bu özel günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum” dedi.

“5 yılda, 65 kilometre metro, 62 istasyonu İstanbul’a kazandırdık”

Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ana hedeflerinden birinin ülkeyi demir ağlarla örmek olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Demir yollarının gelişimi, Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde bize büyük güç katmıştır. Bugün de yer altını demir ağlarla örmek hedefiyle çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda, İstanbul'da önemli bir sınavı çok başarıyla tamamladık. Bugün itibariyle, 5 yılda 65 kilometre metroyu, 62 istasyonu İstanbul'a sizlerin gücüyle birlikte, bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte kazandırdık” diye konuştu.

İmamoğlu kendi siyaset anlayışlarını, “Tamamen icraat, hizmet, yatırım odaklı” sözleriyle tanımlayarak, “Hiç kimseyi ayırmadan, herkese eşit hizmet sunmaya dayalı bir anlayış. Birilerini zengin etmeye değil, milletin parasını millete vermeye dayalı bir anlayış. Milletin parasını ahlaklı, insanların lehine, bu toplumun çıkarına kullanma anlayışı. Bu anlayış sayesinde, İstanbul'a bereket geldi” diye konuştu.

“63 kilometrelik metro hattı gürül gürül devam ediyor”

Görev süreleri boyunca 65 kilometre metro hattını hizmete açtıklarını tekrarlayan İmamoğlu, “63 kilometrelik metro hattı çalışmalarımız da gürül gürül devam ediyor bu arada. Bir imza atsalar, hemen Sefaköy-Beylikdüzü metrosunun da ihalesini yapacağız. Ama ona da çözüm bulacağız. O çözüm 31 Mart'ta. Siz ne kadar büyük fark atarsanız Beylikdüzü-Sefaköy imzası o kadar hızlı atılacak seçimden sonra” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kesilen kurdele ile Ataköy-İkitelli metro hattı resmen hizmete girmiş oldu. Heyet, daha sonra perona inerek metro hattını deneyimledi.

Hibya Haber Ajansı