İmamoğlu: ''Biz, yaklaşık 5 yıldır hizmete odaklanmış bir belediyecilik yapıyoruz''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB bağlı kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile birlikte İBB’nin ilgili birimleri ve iştiraklerinin Sultangazi Cebeci’de yaptığı ortaklaşa çalışmaların tanıtıldığı etkinlikte

YAŞAM 22.02.2024 13:42:44 152 0
İmamoğlu:

İBB bağlı kuruluşu İSKİ, İBB Yol Bakım Müdürlüğü, Altyapı ve Onarım Müdürlüğü, Yeşil Alan ve Park Bahçeler Müdürlüğü ile kurumun iştirak şirketleri İSFALT A.Ş ve AĞAÇ A.Ş.’nin Sultangazi Cebeci’de yaptığı ortaklaşa çalışmalar, düzenlenen bir törenle tanıtıldı. 

İstanbul'un dört bir yanında çok özenli işler yaptıklarını belirten İmamoğlu, “Bu özenli işlerden bir tanesi de burada. Ama bu işe inanın kelimeler yetmez. Burada yaptığımız işin, parayla ölçülecek tarafı yok. Bu sadece Cebeci Köyü meselesi değil. Cebeci'deki bu büyük taş ocaklarının, çevresinin, ortamının, köylerinin düzeltilmesi meselesi.” dedi.

Kalker madeninin İstanbul için önemini bildiklerini kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Kalker; metro tünelleri, otoyol tünelleri, köprüler, kamu binaları gibi çok kritik yerlerde kullanılan, kaliteli beton üretimi için olmazsa olmaz bir maden. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi; doğaya saygılı, çevreye uyumlu  bir madencilik faaliyetini sağlamak üzere, arkadaşlarımla harekete geçtik. Çevre ve altyapı projesi kapsamında, otoyol ile maden bölgesi bağlantısını sağlayan bin 800 metre uzunluğundaki kavşak bölgesi bağlantı yolunu tamamladık. Sultangazi ilçesindeki kamyon trafiğini de ortadan kaldırmak açısından, ilçeye ulaşımı rahatlatarak, bu trafik ulaşımını tümden iç ulaşım yollarından arındırdık. A1 bağlantı yolunu, yani Habipler mezarlık yolunu da bitirerek, Habipler Mahallesi trafiğinin yoğunluğunu da rahatlatmış olduk. Cebeci Köyü ve Gazi Mahallesi'ni birleştiren yolu tamamlayıp, mahallenin yolu ile maden sahası yolunu tümden birbirinden ayırmış olduk.”

İlgili kurumlarla yapılacak iş birlikleri ile bölgeyi nizami bir biçimde sürdürülebilir maden işletmesine dönüştürmenin gururunu yaşayacaklarını kaydeden İmamoğlu, “Bu anlamda maden sahası içerisinde entegre tesisler oluşturarak, özellikle şehir içine dağılmış beton santrallerini, asfalt plent üreticilerini, bu entegre tesislerinde çevreci yatırımlarla aynı bölgede buluşturup, toplu halde kamyonların şehir içerisinde, taş ocaklarından taşları taşıyacak bir biçimde, çevre kirliliğini ve özellikle yolların bozulmasını, insanların can güvenliğini tehdit edecek bir süreci ortadan kaldıracağız.” şeklinde konuştu.

“Biz, yaklaşık 5 yıldır sadece çözüme, icraata, hizmete odaklanmış bir belediyecilik yapıyoruz.” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu sayede yıllarca ihmal edilmiş, içinden çıkılmaz hale gelmiş sorunları çözüyoruz. Bundan sonra da yolumuza aynı şekliyle devam edeceğiz. Alacağımız destekle, sizlerin oylarıyla daha da hızlanarak, daha da güçlü işleri bütün şehrimizde harekete geçireceğiz. İstanbul'umuzun dört bir yanına hizmet  ve yatırım götürmeye devam edeceğiz. Sultangazi'de, Cebeci'de yaptığımız birçok çalışma, altyapıdan üstyapıya, kreşten sosyal yardımlara, sosyal tesisler hizmetlerinden parklara ve burada yaptığımız bütün işlerin daha iyilerini yapmak için yolculuğumuza, en güçlü şekliyle devam etmek istiyoruz.'' 

Hibya Haber Ajansı