İmamoğlu: Davetimiz de misafirperverliğimiz de asildir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Adalet Meydanı’ndaki halk buluşmasında konuştu.

GÜNCEL 2.03.2024 20:47:37 71 0
İmamoğlu: Davetimiz de misafirperverliğimiz de asildir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Zeytinburnu İlçe Belediye Başkanı adayı Onur Soytürk, ilçe turu yaptı, sonra Adalet Meydanı’ndaki halk buluşmasına katıldı.

İmamoğlu “Ben ne 31 Mart 2019’da ne 23 Haziran'da ne de geçtiğimiz seçimlerde gözetlemediğim bir şeyi söyleyeceğim” diyerek, şunları söyledi:

“Artık alanlarımızda, otobüs selamlama yaptığımız caddelerde, tam bir halk ittifakı, halkın vicdan ittifakı, gönül ittifakı var. Ailelerin ittifakı var burada. Herkes var burada. Ben, öyle bir ailede büyüdüm ki, o ailede her siyasi görüş vardı. Her partiden insan vardı. Görüşü, etnik kökeni, inancı ne olursa olsun, fark etmez; İstanbul'u yanımda o kadar güçlü hissediyorum ki, dünyanın e mutlu insanıyım.”

Yarım konularının hassas konuları olduğunu dile getiren İmamoğlu, “İstismar konuları değildir. Bu kardeşiniz, bu işlerin reklamını yapmadı, yapmaz. Ama madem bu konuyu açtı; söyleyeceğim. Yakın çevremizdeki her savaştaki mazlum insanların yanında olmayı, kendi namıma değil, İstanbul halkı adına esirgemedik. Bu memleketin ve bu şehrin yönetimi olarak, her zaman yanlarında olduk, olmaya devam ediyoruz.” dedi.

İmamoğlu, Gazze yardımı için karar çıkarttıklarına değinerek, “Bölgeye yardım ulaştırılması belli şartlarda oluyor. Bu süreci ülkemiz adına da bir tek AFAD planlıyor. AFAD'la beraber bu süreci bekledik. Sonuçta izin çıktı. Hazırlıklarımızı bitirdik. 2 gün sonra, milletimiz adına yardımlarınız, Gazze'ye gidiyor.” diye konuştu.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a yeni bir davette bulunan İmamoğlu, şunları kaydetti:

Bu davet işi olunca başı dönüyor ama… 5 Mart Salı günü, yani 3 gün sonra, sabah 11.30’da, seni Sultangazi'deki tesislerimize, lojistik sahaya davet ediyorum, gel, orada beraber İstanbulluların yardımlarını hep beraber Gazze'ye yolluyoruz. Gel. Bekliyorum. Çekinme, gel. Biz sana benzemeyiz. Davetimiz de asildir, misafirperverliğimiz de asildir.”

Hibya Haber Ajansı