İmamoğlu: Dünyaya örnek bir demokrasi modeli ortaya koyduk

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “10x10=100 Büyük Proje” toplantılarının 9. ve 10.’sunu, “Özgür İstanbul için tam yol ileri” ve “Yaratıcı İstanbul için tam yol ileri” başlıklarıyla gerçekleştirdi.

GÜNCEL 27.03.2024 16:56:14 46 0
İmamoğlu: Dünyaya örnek bir demokrasi modeli ortaya koyduk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ’Yaratıcı İstanbul’ ve ‘Özgür İstanbul’ yolunda, geride kalan 5 yılda, çok önemli işler yaptıklarını belirterek, “Yerel yönetimde, sadece ülkemize değil, dünyaya örnek bir demokrasi modeli ortaya koyduk” dedi.

Göreve gelir gelmez, halkın yönetime katılımını sağlamak için tüm kanalları açtıklarını ve İstanbul Planlama Ajansı'nı kurduklarını söyleyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Kurduğumuz İstanbul İstatistik Ofisi ile İstanbul’un verilerini paylaştık. Vizyon 2050 Ofisi’yle İstanbul’un geleceğinin rotasını belirlemek için binlerce çalıştay, toplantı, anket vb. uygulamalarla ortak aklı harekete geçirerek, her adımımızı planlı, programlı, şeffaf ve katılımcı süreçlerle attık.  İstanbul’a ilişkin hangi konu varsa, paydaşlarıyla masaya yatırdık, birlikte karar verdik. Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere, her kesimin kentin olanaklarından eşit yararlanması için çok çalıştık."

İmamoğlu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü de kutlayarak,“ Sanatın her alanında önemli adımlar atarken, kente yeni sahneler kazandırmayı öncelikledik. Bu kapsamda; İstanbul’un çeşitli bölgelerinde, toplam 14 yeni sahne kazandırdık” açıklamalarında bulundu

“Askıda Fatura’yı çıkardık”

İBB olarak, tüm bu kriz anlarında, halkın yanında olduklarını vurgulayan İmamoğlu, “Yerelde insanlarımıza katkı sunmak adına, dayanışmayı güçlendirmek adına, yasak koyarak, topladığımız bağışlara bile el koymayı kendilerine yetki gören bir anlayışı İstanbul'a yaşattılar. Siz öyle yaparsınız? Yaratıcı akıllar devreye girdi. Harika bir iş çıkardı ‘Askıda Fatura’ diye. ‘Hadi bakalım el koyun’ dedik. Ondan sonra milyonlarca faturayı insanlar, kimse birbirini görmeden ödediler. Ve dünyanın en büyük sivil dayanışmasına dönüştü” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı