İmamoğlu: “Günlük 40 bin yolcunun hattı kullanacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy-Eminönü tramvayına dikine bir şekilde eklemlenecek “Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı” için düzenlenen sözleşme imzalama ve iş başlatma törenine katıldı.

GÜNCEL 11.03.2024 18:20:36 47 0
İmamoğlu: “Günlük 40 bin yolcunun hattı kullanacak”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende konuşarak tramvay ve metro gibi yatırımların İstanbul'un vizyonu açısından çok önemli olduğunu söyledi.

İmamoğlu, “Eminönü-Alibeyköy tramvayının, Eyüpsultan Feshane’den Bayrampaşa Meydanı'na kadar uzatması olarak planladığımız Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayımız için bugün geri sayımı başlatmış oluyoruz. Raylı sistemler üretiminde gerçekleştirdiğimiz tarihi başarılara bir yenisini daha eklemiş olmanın heyecanı içerisindeyim” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Şükürler olsun kurumumuzun hem şeffaflığı hem hesap verebilirliği, aynı zamanda itibarlı kadrolarıyla birlikte bu konuda bir sorun yaşamadık, yaşamıyoruz. Bu anlamda da kredisini bulduğumuz bir hat burası. Bu hattı, özellikle öz kaynaklarımızla yapma kararını aldık. Çünkü, hat güzergahındaki yüksek yolculuk değerlerinin oluşturduğu trafik yoğunluğunun bir an önce azaltılması önem arz ediyordu. Geçtiğimiz şubat ayında da hattın yapım ihalesini, tamamen şeffaf bir süreçten sonra, ülkemizin değerli firmalarından bir tanesi burayı aldı. Bugün de kendilerini tanıdık. Ve süreç başladı. Protokol imzalandı.”

Hattın toplam uzunluğunun 3,2 kilometre olacağını ve 5 istasyonu bulunacağını aktaran İmamoğlu, yolculuk süresinin ise, 8,5 dakika olarak planlandığını ekleyerek, trenlerin 3 dakikalık sürelerle hizmet yapacağını ve günlük 40 bin yolcunun hattı kullanacağını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı