İmamoğlu: “Halkın parasını halka dağıtıyorum, dağıtmaya da devam edeceğim”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “10x10=100 Büyük Proje” sunumlarının üçüncüsünü, “Daha adil İstanbul için tam yol ileri” başlığıyla yaptı.

GÜNCEL 21.02.2024 16:35:30 63 0
İmamoğlu: “Halkın parasını halka dağıtıyorum, dağıtmaya da devam edeceğim”

İmamoğlu, Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kampüsü bünyesindeki İPA Havuz’da düzenlenen sunumunda, halkçı belediyecilik anlayışı doğrultusunda kent yoksulluğuyla mücadele konusundaki projelerini kamuoyu ile paylaştı.

“Adaletsizlik, toplumları ve kurumları içten içe çürütür”

“Hem güçlü bir ülke hem de mutlu bir şehir olabilmek, ancak adaletle mümkündür” diyen İmamoğlu, “Çünkü adaletsizlik, birlik ve beraberlik duygusunu ortadan kaldırır. Mekansal adaletten kastım; burası İstanbul Planlama Ajansı. İPA, yaklaşık 80 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve bu alan, daha öncesinde Başkanlık Konutu olarak kullanılıyordu. Sonrasında buraya ne yazık ki, bizden önceki dönem, sadece farklı ilçelerin belediye başkanlarını davet edilerek, 12 ilçe belediye başkanına da Büyükşehir Belediye Başkanlığı konutunun yanında konutlar yapıldı. Bu konutları da biraz herkes kendi zevkine göre yaptı. Ama kötü olan, mesela burası Bakırköy'ün sınırlarında olmasına rağmen, Bakırköy Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili olduğu için, ona burada ‘Gel burada bir lojman var’ dememişler.” diye konuştu.

“Çeyrek yüzyıldır bu şehri, bu ülkeyi yönetenlerin hiç umurunda olmadı”

“İmamoğlu İstanbul bizden önce, uzun bir dönem maalesef böyle bir süreci yaşadı” diyerek, “Sosyal adaletsizlik çok ağır boyutlara ulaştığı halde, çeyrek yüzyıldır bu şehri, bu ülkeyi yönetenlerin hiç umurunda olmadı. Onlar, bu adaletsizliği istismar edip, oya çevirmenin yollarına odaklandılar. Sosyal yardımları, partizanlığın bir aracı olarak kullandılar.” şeklinde konuştu.

2019 yerel seçim sürecini hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ne dediler: ‘İmamoğlu gelirse, sosyal yardımlar kesilir.’ Biz, bir tek şeyi kestik: Halkın bütçesinden bir avuç insana, malum vakıf ve derneklere para aktaran o hortumu, o kirli hortumu kestik. Bundan sıfır taviz verdik.”

“Beylikdüzü’nde İSMEK’e yer sağladım, İSMEK’in başındaki adamı görevden aldılar”

“Ne yazık ki, görev aldığımızda, birçok AK Partili belediye protokolleri olmasına karşın, müşterek kullanımla vatandaşımıza hizmet ettiğimiz birçok Enstitü İstanbul İSMEK birimlerinin protokollerini iptal ederek, süreçlerini kapatarak bizi o yerlerden çıkarttılar ” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Ben ne yaptığını söyleyeyim mi? Beylikdüzü Belediye Başkanı iken tam tersini yapmıştım. Barış Mahallesi'nde, ‘Biz burada İSMEK istiyoruz’ talebini görünce vatandaşlarımızdan, ben o zamanın yöneticisine özel bir taleple dilekçe yazarak, ‘Ben size yer sağlamak istiyorum’ diyerek, Barış Mahallesi'nde çok büyük bir mekan tüm masrafını karşılayıp, kirasını da karşılayarak İSMEK açılışına destek oldum. Bunlar tam tersini yapıyor, ‘İSMEK kapansın.’ Niye? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başka bir siyasi partiden olan Ekrem İmamoğlu tarafında yönetiliyor diye” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 “Açık söyleyeyim; hani, ‘Kimin parasını kime dağıtıyorsun’ diye hesap sormaya kalkanlar, bizim tek tek gerçekleştirdiğimiz işleri bugün kopyalamakla meşguller. Benim sevgili rakibim, müstakbel aday arkadaşımız, geçenlerde, ‘Yüzde 87 projeleri başardı’ dedi. Sonra bir kağıt notuyla düzeltmeye çalışsa da onu bile başaramadı yani. Ama, ‘Yüzde 87 başardı’ deyince; ben döndüm arkadaşlarıma dedim, ‘Arkadaşlar, siz mi yanlış hesapladınız?’ Bizimki 3-4 puan az çıkmıştı çünkü. Arkadaşlarımı çalıştırdım 3-4 gün. Vallahi dediği doğru çıktı zaten. Yüzde 87’miş meğerse. Yüzde 87 başarmışız.”

Hibya Haber Ajansı