İmamoğlu ile Soytürk, çarşı ve pazarda vatandaşla buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Zeytinburnu İlçe Belediye Başkanı adayı Onur Soytürk ile birlikte ilçe turu yaptı.

GÜNCEL 2.03.2024 18:31:30 74 0
İmamoğlu ile Soytürk, çarşı ve pazarda vatandaşla buluştu

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre’nin eşlik ettiği İmamoğlu ve Soytürk’ün Zeytinburnu’ndaki ilk adresi, Yenidoğan Mahallesi’ndeki 58. Bulvar Caddesi oldu.

Yenidoğan’dan Merkezefendi Mahallesi’ne geçen İmamoğlu ve Soytürk, bölgede kurulan semt pazarını ziyaret etti.

Vatandaştan İmamoğlu’na: “ele bakmak zordur”

İmamoğlu’nun, ev hanımı olduğunu aktaran yaş almış bir kadın vatandaşın, “Bizim sorunlarımızı da bir dile getirin. Bizim de ihtiyaçlarımız vardır” sözlerine yanıtı, “Ev hanımlarının emeklilik projemizi biz, geçen seçimde, hükümet olursak diye açıkladık. Bu önemli bir sorun. Çünkü, haklısın. Ev hanımlarının sigorta primlerinin ödenmesiyle, emekli olması sağlanabilir. Bu konuda proje açıkladık, ama biz hükümet olmadık. Bunu gündemden düşürmememiz lazım” oldu.

Vatandaş da İmamoğlu’na, “İnşallah olursunuz. Ama düşürmeyin. Bizi de düşünün. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Ele bakmak çok zordur.” şeklinde karşılık verdi.

Bir önceki seçim kampanyasında İmamoğlu ile birlikte çekilmiş fotoğrafı İBB Başkanı’na gösteren bir esnaf, “O zamandan beri destekliyoruz. Sıkıntı yok. Sonuna kadar” dedi.  İmamoğlu’nun esnafa yanıtı, “Sağ ol. Helal olsun sana” oldu.

Yaş almış bir kadın vatandaş, pazarda karşılaştığı İmamoğlu’na, “Hatim indirdim geçen seçim size. Dualarım sizinle. Dualarımı yine okuyorum. İnşallah kazanacaksınız. Rabbim, iyilerle birlikte olsun. Biz sizinleyiz” sözleriyle desteklerini iletti.  İmamoğlu vatandaşa, “Allah razı olsun. Sağ olun. Ne mutlu bana. Duanız yeter” yanıtını verdi.

Hibya Haber Ajansı