İmamoğlu: "İstanbul için alındıra ballandıra anlatılacak projeler yaptık"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’i ziyaret etti.

GÜNCEL 19.02.2024 16:28:49 83 0
İmamoğlu:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’i ziyaret etti.

İTO’nun sektörün önemli bir bileşeni olduğunu belirten İmamoğlu, “İTO, İBB’yi bir yerel yönetim çatısı olarak gördüğümüzde, en önemli, en birinci sıradaki paydaşlarından birisi. Bu bağlamda biz, başından beri İBB kurumu çerçevesinde, bütün diyalog ve ilişkilerimizi çok prensipli, çok sistematik, çok kurumsal bir yapıya dönüştürerek, varsa bir kısım konular, bu konuları en hızlı haliyle nasıl çözebiliriz, bireysel katkılar değil, kurumsal akışla beraber bunu nasıl düzeyli ve düzenli hale getirebiliriz yolculuğunu tarifleme gayreti içerisinde olduk. Bunu yapabilirsek zaten yerel demokrasiyi, yerel işleyişi en güçlü şekle dönüştürmüş oluyoruz” dedi.

İmamoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarda İstanbul'da olan biri İstanbul'u yönetemez” söylemine, “Bu yapılan yorumları, ben hiç muhatap almayacağım. Ama hani İstanbul'a dair bir proje ya da İstanbul'da yaptığımız bir işe dönük bir tarif olur ise, bu kapsamda elbette cevabını veririm. Ama söylenen siyasi, muğlak, geçerliliği olmayan birtakım tariflere asla muhatap olmayacağım. Bunun ismi A,B partisi ya da A,B partisinin lideri… Benim için fark etmiyor. Benim işim, şu anda İstanbul seçimine dair, 16 milyon insanımıza geçtiğimiz beş yılın hesabını vermek; önümüzdeki beş yılla ilgili de tasarruflarımızı ve tasarımlarımızı aktararak en güçlü şekilde, demokratik bir zeminde, tarihi oy rekoru kırarak, inşallah tekrar seçilebilmek. Tek yolculuğum bu” açıklamasını yaptı.

"Murat Kurum İBB yönetimini “Don Kişot”a benzetti?" ifadeleri hakkında İmamoğlu, “Sayın Bakan, tabii büyük bir şok içerisinde. Her gün yeni bir çevre trajedisiyle karşı karşıya. Birçok konunun yarattığı travmayla, ‘Ekrem İmamoğlu'na nasıl bir söz söylesem de o sözün şokuyla beraber bir fayda sağlasam’ çabası içerisinde. Sayın Bakan’ı yakinen de tanırım. Bu tarz sözler edebilecek bir usul, üslubu da yoktur. İstanbul'a dair işlerini anlatmasını tavsiye ederim. Zira; 650 bin konut vesaire gibi, asla yapılamayacak, asla olamayacak ve olmaması gereken, yaptığı açıklamalarla, ‘Ekrem İmamoğlu ve ekibinin ortaya koyduğu başarılı süreci nasıl geride bırakırım’ diyerek, tarihe en kötü vaatler dizilişi olarak çıkacak süreçleri tarifliyor. Keşke daha nitelikli, daha kaliteli bir kampanya yürütebilse, biz de bir şeyler alabilsek. Zira benim açıkladığım her proje, İstanbul için ortaya koyduğumuz her bakış açısını onlar sahiplenebilirler, allandıra ballandıra anlatabilirler. Biz, zaten İstanbul için alındıra ballandıra anlatılacak projeler yaptık; yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı