İmamoğlu: “Onlar bizimle uğraştı, biz iş ürettik”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Avrupa yakasında 17 ilçenin karışık sistem çalışan atık su hatlarını yeniledi.

GÜNCEL 21.02.2024 17:20:41 71 0
İmamoğlu: “Onlar bizimle uğraştı, biz iş ürettik”

“Avrupa 1. Bölge Dere Islahı ve Bakım ve Onarımı Açılış Töreni”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

“Bizim aklımıza bile gelmeyen, başkasının aklından çıkmıyor”

Törende konuşan İmamoğlu, “Haziran 2019’dan bu yana tamamlanan ve yatırımı devam eden işler gözünün önüne alındığında, altyapıya bugünün fiyatlarıyla, -memleketimizde enflasyon bizi öyle bir alabora etti ki, dünü bugünle kıyaslamak zor- onun için bugünün fiyatlarıyla, yaklaşık 94 milyar lira yatırım yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu yatırımlardan kimler, hangi partililer yararlanacak diye düşünmek, bizim aklımıza bile gelmedi. Bizim aklımıza bile gelmeyen, başkasının aklından çıkmıyor” dedi.

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Mesela, eğer bir altyapı projesi varsa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyorsa, altında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu imzası varsa, kamu kaynaklarından tek bir kuruş bile kredi vermiyorlar. Faydalandırmıyorlar. Tek dertleri ne biliyor musunuz? Bize engel olmak. Ama söyleyeyim; bize engel olamazsınız. Olamadınız, olamayacaksınız.”

“Adaleti düzeltin, adaleti. En kötü sınavda kaldığınız yer”

Türkiye’nin ekonomisi ile ilgilide konuşan İmamoğlu, “Her şeyden önce bu ülkede en güncel sorun ne? E-ko-no-mi. Ekonomiyi düzeltin kardeşim. Vatandaşın iyi bir yaşamı için gereken geliri elde etmesini sağlayan maaşını, evine götüreceği parayı, onu sağlayın. Sağlığı düzeltin. Bakın, eğitimi düzeltin, eğitimi. Daha da önemlisi ne? Adaleti düzeltin, adaleti. En kötü sınavda kaldığınız yer” ifadelerini kullandı.

“Onlar bizimle uğraştı, biz iş ürettik”

Farklı bir dönemi başlattıklarının altını çizen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Göreve geldiğimiz günden bugüne; sorun üretmedik, çözüm ürettik. Onlar bizimle uğraştı, biz iş ürettik. Seçime giderken bile, her gün hemen hemen açılışlarımız var. Biz 3,5-4 yıldır açılış yapıyoruz. Temeller atıyoruz. Atmaya da devam edeceğiz. Bu şehir çok zaman kaybetti. Kötü icraatlerle, kötü işlerle işi yok. İyi icraatlerle, vatandaşını düşünen anlayışla bir arada olmaya ihtiyacı var.”

 

Hibya Haber Ajansı