İpekyol Gençlik merkezin?de Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İpekyol GençlikMerkezi? Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları? adı altında gençlere ve ailelere yönelik seminer verdi.

EĞİTİM 8.12.2015 12:44:47 1669 0
İpekyol Gençlik merkezin?de Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları
Programa Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Din Hizmetleri Uzmanı Ömer SABUNCU, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Sorumlusu vaiz Hasan AÇIL, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Murat ÖNEN, Gençlik Merkezi Müdür vekili Müslüm AKTABUR, Gençlik Merkezi üyeleri, çok sayıda davetli ve misafir katıldı.
Programa Gençlik Merkezi üyesi olan İsa AKYOL’ un Kuran- ı Kerim Tilaveti ile başlanıldı. Açılış konuşmasını yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdür vekili Müslüm AKTABUR Gençlik Merkezlerinin kısa bir tanıtımını yaptıktan sonra Şanlıurfa İl Müftülüğü ile İpekyol Gençlik Merkezinin birlikte organize ettiği Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları programının bundan böyle her ayın ilk haftasında farklı konularda rutin olarak yapılacağını önümüzdeki Ocak ayında yapılacak programın ise sadece bayanlara yönelik olacağını belirtti. Amaçlarının Gençleri her türlü zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirerek korunmalarını sağlamak, topluma faydalı, vatanını, milletini, bayrağını, devletini seven, manevi yönü güçlü bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır dedi.
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise; Programda Esmaül Hüsna, Hz  Aişe annemizin hayatından kesitler, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(SAV.) Hayatı ve Hadisleri, Namazın önemi, İbadetler gibi önemli konularda ailelerle söyleşi ve soru cevap şeklinde sohbetleri oldu. Bu arada sorulan sorulara cevap verenlere İl Müftüsü İhsan Açık bey tarafından çeşitli hediyeler verildi. Şanlıurfa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Sorumlusu vaiz Hasan AÇIL ise ; Evlilik hayatı, eşlerin birbiri üzerindeki hakları, çocuk hakları gibi önemli konulara değindi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Murat ÖNEN ise; Başta Şanlıurfa İl Müftüsü Sayın İhsan AÇIK Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlik Merkezleri her zaman gençlerin ilgi, istek ve yeteneklerini geliştirebileceği, zamanlarını dolu dolu geçirebileceği yerlerdir. Ücretsiz yaptığımız kulüp, ders, seminer ve eğitim çalışmalarımızın devam edeceğini ve tüm gençlerin bu faaliyetlerden istifade etmelerini istiyoruz. Dedi.
Program bitimindeGençlik ve Spor Bakanlığıtarafından gönderilen kitaplarla birlikte İl Müdürlüğüne ait tişört-şort, kalem seti,ile Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından getirilen kitaplar hediye edildi.