İran Devrim Muhafızları, Irak için harekete geçti

İran?ın, Irak Şam İslam Devleti militanlarıyla savaşmak üzere Devrim Muhafızları?nı mevzilendirdiği ve Tikrit?in geri kazanılması için Iraklı birliklere yardım ettiği ileri sürüldü.

GÜNCEL 13.06.2014 09:41:40 3658 0
İran Devrim Muhafızları, Irak için harekete geçti
Beyrut, Lübnan-İranlı güvenlik kaynaklar, İran’ın, Irak’ta şehirleri istila eden Irak Şam İslam Devleti militanlarıyla savaşmak üzere Devrim Muhafızları’nı mevzilendirdiğini ve Tikrit’in büyük kısmının kontrolünü geri kazanmaları için Iraklı birliklere yardım ettiğini söyledi.
 
wsj.com.tr’nin haberine göre, İranlı kaynaklar, uzun zaman Irak’ta faaliyet göstermiş olan İran Devrim Muhafızları’nın seçkin yurtdışı ekibi olan Quds Forces’tan 2 taburun, kuşatma altındaki Irak Başbakanı Nouri al-Maliki’nin Şiiler’in çoğunlukta olduğu hükümetine yardıma gittiğini kaydetti.
 
Irak ve İranlı güvenlik kaynaklarına göre, Irak ve İranlı güçler birlikte, Saddam Hüseyin’in doğum yeri olan Tikrit’in yüzde 85′inin kontrolünün geri aldı.
 
Hasan Ruhani IŞİD’e müsamaha göstermeyeceklerini söylemişti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, Irak-Şam İslam Devleti’ni ‘vahşice hareket eden radikal bir terör örgütü’ olarak tanımlamıştı. Ruhani, bu şiddet ve terörle ‘bölgede ve dünya genelinde’ savaşacaklarını ve onlara müsamaha göstermeyeceklerini söylemişti.