İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü

Cidde - 6 Mart (Hibya) - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının olağanüstü toplantısının oturum aralarında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Ba

GÜNCEL 6.03.2024 16:13:15 44 0
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yapılan toplantı ve devam eden istişarelerden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İki ülkenin çeşitli alanlardaki ortak komitelerinin daha da etkinleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Abdullahiyan, İran ile Türkiye arasındaki ticari iş birliğini geliştirmek için kamyonların yolculuğunu kolaylaştırmanın önemini ele aldı ve Tahran'ın Ankara ile yolcu ve kargo demiryolu iş birliğini yeniden başlatmaya hazır olduğunu ifade etti.

İki ülkenin terörle mücadele konusundaki ortak bakış açısını da dikkate alan Abdullahiyan, bu alanda iş birliğinin sürdürülmesinin ve güçlendirilmesinin önemini vurguladı. Dışişleri bakanları ayrıca Filistin'deki durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı