IŞİD çocukları bile silahlandırıyor

Radikal islami örgüt Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) Rakka?da 18 yaşından küçük çocuklardan oluşan bir askeri merkez kurmaya çalışıyor.

GÜNCEL 12.05.2014 08:52:51 1478 0
IŞİD çocukları bile silahlandırıyor
Basnews'in haberine göre Suriyeli bir askerin Halep yakınlarındaki Babê’de, içinde IŞİD’in çocukları silahlandırdığı ve çocuklara askeri eğitim verdiği görülen fotoğrafları basınla paylaştı. Fotoğraflarda yaşları 18'in altında olan onlarca çocuğun askeri düzende sıralandığı, bazı çocukların ise yüzlerinin kapalı olduğu görülüyor. Haberde IŞİD’in şu ana buca escort 400’e yakın çocuğu zorla kendi saflarına çektiği ve onları askeri eğitimden geçirdiği bilgisine de yer verilyor. 

Rakka'nın IŞİD'in kontrolüne geçmesinin ardından IŞİD militanları burada kendi müfredatlarının uygulandığı okullar açmış ve askeri eğitimler için askeri merkezler kurmuştu.
 
Suriye muhalefeti askerleri, IŞİD’in Rakka şehrinde ‘’Şibal El-Iz’’ adında 50 kişilik bir askeri merkez oluşturduğunu ve bu oluşuma katılanların 7-13 yaş aralığındaki çocuklar olduğunu bildirdi. 
 
Radikal islami bir örgüt olan IŞİD, ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor ve Suriye rejiminin kontrolünden çıkan yerlerde zor ve şiddete dayalı bir yönetim sergiliyor. Bu bölgelerdeki halklar da IŞİD’in bu terör ve şiddet eylemlerinden nasibini alıyor.