IŞİD Havanları Birecik`e Düştü

Şanlıurfa?nın Birecik İlçesinde sınır yerleşim birimi olan Ziyaret Mahallesine (köy), IŞİD tarafından atılan havan topu mermileri isabet etti. Mahalle yakınına düşen havan mermisi can kaybına yol açmazken ormanlık alanda yangına neden oldu.

GÜNCEL 5.07.2014 16:50:15 1610 0
IŞİD Havanları Birecik`e Düştü
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Suriye ve Irak’taki katliamları ile adından sık sık söz ettiren örgütün attığı havan mermileri akşam saatlerinde Birecik’in sınır mahallerinden olan Ziyaret’in yakınlarına isabet etti. IŞİD’in havan mermilerini sınırın bu tarafına kaçmaya çalışan Suriyelilere atmaya çalıştığı iddiaları dolaşırken Genelkurmay’dan konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı henüz. Yerel kaynaklar, Ziyaret Mahallesi yakınına havan mermisi düştüğü bilgisini doğruladı.

IŞİD ANTEP SINIRINDAKİ KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Öte yandan Gaziantep'in Karkamış İlçesi yakınlarında bulunan PYD kontrolündeki Suriye'nin Zormağara Köyü, 3 gün süren çatışmaların ardından El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün eline geçti.

Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu köyün kontrolünü ele geçiren IŞİD militanları yüksek bir noktaya bayraklarını dikerken, bir grup Suriyeli ise sınıra yakın bir noktaya gelerek Türkiye'ye geçmek istedi.

Suriyelilerin sığınma taleplerini yetkililere ileten askerlerin, sınır hattındaki güvenlik önlemi ise sürüyor.