IŞİD?ten Kaçışlar Birecik Sınırına Sıçradı

IŞİD?in Suriye sınırındaki Kürt köylerine saldırıları Akçakale ? Suruç arasındaki Suruç ile Birecik arasındaki köylere sıçradı.

GÜNCEL 22.09.2014 11:45:23 3077 0
IŞİD?ten Kaçışlar Birecik Sınırına Sıçradı
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Göktepe köyü ile aralarında 1 kilometrelik mesafe olan Suriye’nin Sellim Köyüne giren IŞİD militanları evleri ateşe verdi. Top seslerinin mermi seslerinin Birecik’in Göktepe Köyünden duyulduğu saldırıda zaman zaman mermiler Göktepe köyüne de ulaştı. Suruç ile aralarında 30 kilometrelik mesafe bulunan Birecik Göktepe Köyüne, IŞİD’in Suriye sınırındaki saldırılarında mermilerden köyün meradaki hayvanlarına da isabet etiği öğrenildi.

Suriye’nin Birecik’e sınırda olan köylerinden IŞİD’ten kaçan yaklaşık 2 bin mültecinin sınırdan kaçarak canlarını zor kurtardığı bildirildi. Dün geceden itibaren Suriye’nin Birecik Göktepe köyüne komşu olan köylerinden Sellim ve Körali köylerinde kaçarak Birecik’e gelenleri güvenlik güçleri kontrollü bir şekilde alıyor. Öğlen saatlerinde güvenlik güçleri Birecik Göktepe Köyündeki sınırda güvenlik önlemlerini artırdı. IŞİD’in Suriye’nin Birecik’e sınır olan Kürt köylerine saldırılarını artırarak devam ettiği bildirildi.