İşkur 8 Bin Kişiyi İşe Alacak

Şanlıurfa ve ilçelerinde ?Toplum Yararına Çalışma Projesi? kapsamında işçi alınacağı haberini duyanlar İŞKUR? a akın etti.

GÜNCEL 12.10.2015 11:38:21 1696 0
İşkur 8 Bin Kişiyi İşe Alacak
İşkur İl Müdürü Ali İhsan Aslan 8 bin kişinin işe alınacağını açıkladı.  Çeşitli kamu kuruluşlarında; 9 ay süresince işe giriş yapılanlara asgari ücret verileceğini aktaran Aslan başvuru süresinin 28 Ekim tarihinde sona ereceğini hatırlattı.
Şanlıurfa’ya gelen 8 bin kişilik ödenek aktarıldığını ve işe alınacak kişilerin 9 ay süre ile çalıştırılacağının altını çizen Aslan “ İşkur kurumu olarak işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde toplum yararına olanları işe koyuyoruz. Kamu kurum ve kuruluşların çevre temizliği, kamu kurumlarının bakımları olarak temizliğini, park bahçe düzenlemesinin ve ağaçlandırılması ile ilgili toplum yararlarına olanları devreye koyuyoruz” dedi.
İŞE ALINANLARIN ÇALIŞACAĞI KURUMLAR
Aslan halen 9 projeleri bulunduğunu ve işe girişlerin şu kurumlarda olacağını aktardı; “9 projemiz vardı. Tüm kamu kurumlarında 13 ilçede başlamış çalışacak olan iş yerleri Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, ŞUSKI İl Müdürlüğü, GAP Tarım Araştırma, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Devlet Su İşleri, Harran Üniversitesi, Kamu Hastaneler Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Tapu Kadastro, Kültür Müdürlüğü, Adliye, YSK, Emniyet ve Denetim Serbestlik”.
Aslan ayrıca 24 bin kişinin başvuruda bulunmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.