İsotun boyalısına dikkat!

Şanlıurfa?da hemen her sofrada bulunan ve en çok tüketilen baharat olan İsotun boyalı ve boyasız olanını nasıl ayırt edersiniz?

GÜNCEL 5.01.2016 09:51:18 1396 0
İsotun boyalısına dikkat!
Şanlıurfa’da yıllardır baharatçılık yapan İbrahim Demirtaş bu ayrımın çok zor olduğunu söyleyerek “Güvendiğiniz baharatçıdan ve markadan şaşmayın”  dedi.
Esnaf İbrahim Demirtaş firmaların gıda boyası kullanma işini çok profesyonelce yaptıklarını ve bu yüzden ayırt etmenin zor olduğunu belirterek “Öyle profesyonelce yapıyorlar ki , boyalı ve boyasız olanı ayırt etmek çok zor. Ancak analizle ayırt edilebilir’’ dedi.
Vatandaş güvendiği yerden alışveriş yapsın
Vatandaşların güvendiği yerlerden alışveriş yapmasını öneren Demirtaş “Vatandaşlarımız devamlı güvenli yerlerden alışveriş yapsınlar. Devamlı aldıkları yerlerden alsınlar. Daha çok ev yapımı isotu tercih etsinler. 8 Lira’nın altında fiyatta isot almasınlar” ifadelerini kullandı.
Gıdada sağlık kalitede güven olması lazım
Tarım Bakanlığı’nın açıkladığı listeye Şanlıurfa’dan bir isot firmasının bulunduğunu hatırlatan Demirtaş “Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Şanlıurfa’da bulunan bir firmada yer alıyor. Öncelikle esnaf olarak dikkat etmemiz gerekiyor. Biz dikkat edersek halkımız da zarar görmemiş olur. Gıdada sağlık kalitede güven olması lazım’’ dedi.