İsveç'teki Kuran yakma eylemlerinden sorumlu Salwan Momika sınır dışı edilecek

Stockholm, 27 Mart (Hibya) – İdari Temyiz Mahkemesi tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Göçmen Temyiz Mahkemesi Salwan Momika'ya temyiz izni vermemeye karar verdi. Son yıllarda İsveç'teki çok sayıda Kuran yakma eyleminin arkasında 37 yaşındaki Ir

GÜNCEL 27.03.2024 18:31:07 55 0
İsveç

Ekim ayında, başvurusunda yanlış bilgi verdiğine kanaat getirildiği için geçici oturma izninin iptal edileceği kendisine bildirilmişti. Momika kararı temyiz etti, ancak şimdi yeniden değerlendirme için son fırsatı da reddedildi.

Baro Avukatı Peder Liljeqvist basın açıklamasında, "Göç Temyiz Mahkemesi'nin temyiz izni vermeme kararı, Göçmenlik Bürosu'nun Salwan Momika'yı sınır dışı etme kararının yasal geçerliliğe sahip olduğu anlamına geliyor" dedi.

Bugün erken saatlerde Expressen gazetesi, Momika'nın komşu ülkeye gitmek üzere İsveç'ten ayrılmak üzere olduğunu bildirdi. Momika "Norveç'e doğru yola çıkıyorum. İsveç sadece sığınma ve koruma sağlanan teröristleri kabul ediyor, filozoflar ve düşünürler ise sınır dışı ediliyor" dedi.

Bu eylemlerden bazıları ayaklanmalara ve karışıklıklara yol açmıştı. Eylemlerin filmleri de dünya çapında yayılarak bazı Müslüman ülkelerde öfke ve eleştiriye yol açmış, bu da İsveç'i terör tehdidi seviyesini yükseltmek zorunda bırakmıştı.

Hibya Haber Ajansı