İtalya'da çocukları mafyadan kurtarma projesi Sicilya ve Napoli'ye genişletiliyor

Roma, 27 Mart (Hibya) – İtalya'da çocukları mafyadan kurtarma projesi Sicilya ve Napoli'ye genişletiliyor.

GÜNCEL 27.03.2024 16:56:14 58 0
İtalya

Program, risk altındaki çocukların İtalya'nın en güçlü mafyası olan 'Ndrangheta tarafından ayartılmasını önlemek amacıyla 2012 yılında kuruldu.

İtalya Adalet Bakanlığı, çocukları mafya ailelerinden uzaklaştırarak İtalya'nın en büyük mafyasından kurtarmaya yönelik bir projenin Sicilya ve Napoli'deki organize suç gruplarını da kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu.

Program, risk altındaki çocukların ebeveynlerini takip ederek suç hayatına atılmalarını önlemeyi ve gücün kan bağı ve aile sadakati yoluyla nesilden nesile aktarıldığı döngüyü kırmayı amaçlıyor.

Adalet Bakanı Carlo Nordio Salı günü beş bakan ve Katolik kilisesinin İtalyan Piskoposlar Konferansı tarafından imzalanan bir protokolü sunarken, "Bu mafyaya karşı mücadelede tarihi bir an" dedi.

Seçme Özgürlüğü programı 2012 yılında İtalya'nın en güçlü suç örgütü olan 'Ndrangheta'ya ev sahipliği yapan Calabria bölgesinde çocuk hakimi Roberto Di Bella tarafından kuruldu.

Bu uygulama şimdi ülkenin diğer iki ana organize suç kalesini de kapsayacak şekilde genişletilecek: Cosa Nostra'ya ev sahipliği yapan Sicilya ve Camorra'ya ev sahipliği yapan Napoli'nin başkenti olduğu Campania bölgesi.

İtalyan parlamentosunun mafya ile mücadele komisyonu başkanı Chiara Colosimo şunları söyledi: "Sekiz yaşında ateş etmeyi öğrenen çocuklar var. Sekiz yaşında uyuşturucu satan çocuklar var."

Di Bella, ailenin onurunu korumak için annelerini öldürmeye zorlanan çocuk vakaları gördüğünü ancak "gözlerinde hala ışık olan, farklı bir yaşam uman" çocuklarla da ilgilendiğini söyledi.

Program başladığından bu yana yaklaşık 150 çocuk koruyucu ailelerin yanına ya da ülke çapında gizli yerlerdeki topluluklara yerleştirildi ve burada klanların ötesindeki hayatı öğrendiler.

Di Bella, 30 annenin çocuklarını takip etmeyi seçtiğini ve bunlardan yedisinin devlet tanığı olduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı