İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Gerekirse Şam’la görüşmeler başlatılmalı”

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in depremzede ailesinin çadırda yaşadığına dikkat çekerek, şehit ailelerine barınma desteği sağlanması için kanun tekl

GÜNCEL 15.01.2024 18:22:57 117 0
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Gerekirse Şam’la görüşmeler başlatılmalı”

İYİ Parti Başkanlık Divanı, terörle mücadele gündemiyle toplandı. Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, toplantı sonrası açıklama yaptı.

Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Pençe Kilit Harekatı bölgesinde, PKK/KCK örgüt mensuplarının saldırısı sonucu ilk bilgilere göre 9 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını hatırlatan Zorlu; şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

“Türk milleti şehitlerini uğurlarken, kahraman Türk ordusu; PKK terör örgütüne karşı cansiperane mücadele veriyor.” diyen Zorlu, “Unutulmasın ki bu ordu; yılmaz Mete Han’ın, sarsılmaz Fatih’in, yıkılmaz Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusudur. Türk devletinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünün, egemenliğinin cephedeki müdafii olan Türk ordusunun bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede onların yanında olmak, her Türk vatandaşının asli vazifesi ve vatan kahramanlarına ve kendisini var eden yüce milletimize borcudur.” şeklinde konuştu.

17 Nisan 2022’de başlayan Pençe-Kilit Harekatı çerçevesinde, Irak’ın kuzeyinde konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terörün kaynağında yok edebilmek için büyük bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Zorlu, harekâtın başlamasından bu yana toplam 805 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve korucular dahil olmak üzere 141 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu söyledi.

Irak’la 378, Suriye ile 911 kilometre sınır hattımız olduğuna dikkat çeken Zorlu, sınır hattının koruması ve terör yuvalarının ortadan kaldırılmasının, iç ve dış güvenlik açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

“Ancak son günlerde bölgede devam eden yoğun yağış sonrası oluşan sis ve puslu hava nedeniyle, bölgede görüş mesafesinin iki metrenin altına düşmesi ve havanın da kararmasından istifade eden hainlerin, bu üs bölgelerindeki yakın emniyet birimlerini hedef aldığı görülmektedir.” diyen Zorlu, “Burada operasyonel olarak bir kusur ya da eksiklik var ise silahlı kuvvetlerimizin konuyla ilgili idari ve adli tahkikatı gerçekleştirerek bir an önce sonuçlandırmasını temenni ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerlerinden çıkan ileri teknolojiye sahip teçhizatlara dikkat çeken Zorlu, “Ele geçirilen mühimmatın boyutları, gerek dış desteğin gerekse Irak-Suriye hattındaki destek koridorunun çalışmaya devam ettiğini işaret etmektedir.” dedi. 

“Gerekirse Şam’la görüşmeler başlatılmalı”

İYİ Parti olarak Irak’ın kuzeyindeki operasyonları desteklediklerini vurgulayan Zorlu, “Buradaki terör yataklarının ivedilikle kurutulmasını istiyoruz. Fakat PKK terör örgütü ile mücadelenin bir Suriye boyutu, bir de uluslararası desteği bulunmaktadır. Öyle ki bugün Irak’ın kuzeyindeki operasyonlara odaklanmış olsak da, stratejik tehdit Suriye’nin kuzeyinden gelmektedir. Meseleyi sığınmacı tehlikesiyle bir arada değerlendirdiğimizde, Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletçiğinin kurulmaması için gerekli adımların atılması ve hatta gerekiyorsa bu bataklığa karşı Şam ile görüşmelerin başlatılması göz önünde bulundurulmalıdır.” değerlendirmesini yaptı.

Hibya Haber Ajansı