Kadınlar, Büyükşehir İle Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hamarat Eller Çarşısı`nda kendi ürünlerini satma imkanı bulan kadınlara kazançları iade edildi. Kadınlara yönelik düzenlenen programa katılan Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa`mızın gelişen yüzü olan kadı

GÜNCEL 28.12.2016 12:33:45 1665 0
Kadınlar, Büyükşehir İle Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor
Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından Haleplibahçe havzasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hamarat Eller Çarşısı'nda son bir ay içerisinde kendi el işi ürünlerini satan kadınların kazançları düzenlenen programla hak sahiplerine iade edildi.
İçerisinde Sanat Galerisi, El Sanatları Ürünleri, Yöresel Ürünler, Mutfak, Kafeterya ve Çocuk Oyun Merkezi olmak üzere 6 sosyal bölümden oluşan Haramat Eller Çarşısında sundukları ürünlerle ailelerine katkı sağlayan kadınların mutlulukları görülmeye değerdi.
Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen programa Başkan Nihat Çiftçi, Eşi Sema Çiftçi ile çok sayıda kadın girişimci katıldı. Programda bir konuşma yaparak Hamarat Eller Çarşısının kadınlar tarafından yoğun rağbet gördüğüne dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın sosyal hayatın her alanında gelişmesi için desteklerimizi arttırarak sürdüreceğiz" dedi.
"KADINIMIZ GELİŞİYOR, ŞANLIURFA GELİŞİYOR"
Kadınların buluşma adresi haline gelen Hamarat Eller Çarşısında her türlü el işi ürünlerini görmenin mümkün olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Bu proje Şanlıurfa kadını için çok önemli. Biz kadınımızla gelişen bir Şanlıurfa hedefi içerisindeyiz. Gelişmişlikte hiçbir zaman kadınımızı arka plana alamayız. Bunun çok iyi bilincindeyiz. Onun için bu tür projelerle her zaman kadınlarımızın yanında olduğumuzu sergilemek istiyoruz. Bu projeye katılım gösteren tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Kadınlarımız isot, çekçek, şıra, bastık gibi yöresel gıda ürünlerinin yanı sıra el işi ürünleri ile çarşımıza gelerek ürünlerini satıyor ve aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bu bizleri de çok mutlu ediyor. Bu işi sürdüreceğiz ve kadınlarımızın ekonomik alanda da kendi işlerini kurmalarına vesile olacağız" diye konuştu.
EL İŞİ ÜRÜNLERE YURT DIŞINDAN YOĞUN RAĞBET
Programda daha sonra kürsüye gelerek kendilerine olan yaklaşımlarından dolayı başta Başkan Nihat Çiftçi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür eden İsmet Kılıç ise Büyükşehir sayesinde kendi işini geliştirdiğini ve yurt dışından dahi siparişler aldığını söyledi. Tüm kadınları Hamarat Eller Çarşısı'na davet eden İsmet Kılıç, son bir ayda hayatında büyük olumlu değişimler yaşadığını anlattı.
Program daha sonra Hamarat Eller Çarşısında ürünleri satılan kadınlara, kazançlarının iade edilmesi ile son buldu.
HAMARAT ELLER ÇARŞISI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Hamarat Eller Çarşısı'nda yine Büyükşehir Bünyesi altında faaliyet gösteren 8 kadın kültür merkezindeki kadınlar, kendi iş gücüyle ortaya koyduğu ürünlerle aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.
6 sosyal bölümden oluşan Haramat Eller Çarşısı aynı zamanda Urfalı kadınların buluşma adresi olurken, çarşıyı yerli ve yabancı turistler de ziyaret edebiliyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında gerçekleştirdiği proje bir ay önce hizmete sunulurken Başkan Nihat Çiftçi, projenin gelişmesinde büyük emek harcadı.