Kalkan-13 operasyonlarında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “Kalkan-13” operasyonlarda 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

GÜNCEL 28.02.2024 09:19:12 73 0
Kalkan-13 operasyonlarında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “Kalkan-13” operasyonlarda 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, “Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek.” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İran üzerinden düzensiz göçmenleri Türkiye’ye sokmaya çalışan, hesap incelemelerinde 10 milyon TL’nin üzerine hesap hareketliliği tespit edilen ve göçmen kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik Diyarbakır merkezli Van, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve Düzce’de operasyon yapıldığını bildiren Bakan Yerlikaya, Diyarbakır’da 31 örgüt üyesi göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ifade etti.  

Bakan Yerlikaya, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Göçmen Kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yapılan operasyonlarda; 6 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, 4’ünün tutuklandığını ve 2’si hakkında adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Göçmen Kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yapılan operasyonlarda 4 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığına değinen Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“2’si tutuklandı. 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Batman İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucu bir tırda yapılan aramada; 1 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve hakkında adli işlemler başlatıldı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tüfeklere, çok sayıda cep telefonu ve simkart ile çok miktarda dövize el konuldu.”

Hibya Haber Ajansı