Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ceylanpınar Çalıştayı Düzenledi

Karacadağ Kalkınma Ajansı?nın 2014 yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Ceylanpınar?da yapıldı.

YEREL 5.11.2013 16:23:48 1905 0
Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ceylanpınar Çalıştayı Düzenledi
Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa ilçe esnafları, mahalle ve köy muhtarları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Uzmanı Emin Gitmez, Ajans olarak Bölge Planı hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “2013 yılının sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planının uygulama süresi dolmaktadır. Kalkınma Bakanlığı’nın verdiği yetkiyle, yeni dönem Bölge Planı 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde Ajans olarak Bölge Planı hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ocak ayı boyunca tarım, sanayi, turizm ve sosyal politika çalıştayları gerçekleştirildi. İl merkezlerimize ilişkin çalıştayların ardından Diyarbakır’da ilçe çalıştayları düzenledik. 40 yıldır kalkınma planları merkezde hazırlanır yerelde uygulanırdı. Dünyada ve Türkiye’de artık kalkınma planları yerelin katılımı sağlanarak hazırlanmaya başlandı. Yereldeki aktörlerin katılımını sağlamak adına Ajans olarak il dışına çıkarak ilçelerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Alınan kararlarda etkilenecek kesimlerin bu plana katılımını sağlamak bizim için çok önemli” dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın Viranşehir ve Birecik ilçelerinin ardından Ceylanpınar’da yaptığı toplantının diğer ilçelerde yapılması planlanıyor.


karacadağ kalkınma ajansı ceylanpınar'da www... by ceylanpinar_gazetesi