KARACADAĞ KALKINMA AJANSI YÖNETİM KURULU URFA'DA TOPLANDI

Karacadağ Kalkınma Ajansı Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında Şanlıurfa Vilayetler Evinde yapıldı.

GÜNCEL 7.10.2020 09:08:00 1650 0
KARACADAĞ KALKINMA AJANSI YÖNETİM KURULU URFA

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Abdullah Erin başkanlığında, Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz’ün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ajansın uygulamaya devam ettiği programlar değerlendirildi.

Toplantıda önümüzdeki üç yıl boyunca uygulanacak “Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı”na ilişkin bir sunum yapıldı. Yönetim Kurulunca yapılan değerlendirmede; turizmde yeni konseptin il bazlı gelişme yerine bölgesel ölçekte strateji gelişimine odaklanma üzerine kurgulandığı bu nedenle TRC Bölgesi Kalkınma Ajanslarının GAP BKİ ile iş birliği içinde yürütecekleri “Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı”nın bölgenin turizmden istenen payı alabilmesi için kritik önemde olduğu belirtildi.

Yönetim Kurulu toplantısına bu temaya ilişkin görüş ve önerileri alınmak üzere Mardin Valisi Mahmut Demirtaş da davet edildi. Bölge illerin valileri başkanlığında yapılan değerlendirmeler neticesinde, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illerinin turizm potansiyelinin yeni iş birlikleri ile güçlendirilebileceği, bu üç ilin turizm rotalarının özellikle kültür, inanç ve gastronomi turları anlamında yeniden ele alınması gerektiği belirtildi. Bu doğrultuda yürütülecek ortak faaliyetler ile kültürel miras ve turizmde eşsiz değerlere sahip olan illerin paydaşlarının katılımıyla turizmde hak ettiği yerlere gelecekleri ifade edildi.

haber merkezi