'Karaelmas Ekspresi' seferlerine başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'Özel Karaelmas Expresi'nin yarın seferlerine başlayacağını duyurdu.

GÜNCEL 7.03.2024 21:56:23 79 0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zonguldak Valiliği, TCDD ve ticaret ve sanayi odasının işbirliğinde geliştirilen önemli bir projenin müjdesini verdi. Bakan Kacır, “8 Mart’ta Ankara’dan kalkacak Çankırı, Karabük ve Zonguldak illerimize ve ilçelerimize uğrayacak olan Özel Karaelmas Expresi Batı Karadeniz’imizin doğal güzelliklerini temaşa ettirmek ve şehirlerimizin önemli unsurlarını vatandaşlarımıza tanıttırmak için önemli rol üstlenecek. Şehrimizi önemli bir turizm destinasyonu haline getirecek seferin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Bakan Kacır, Zonguldak’da Kalkınma Ajansı Zonguldak Projeleri Açılış Törenine katıldı.  “Batı Karadeniz’in ‘kara elmas’ misali parlayan şehri Zonguldak; her zaman çalışmanın, alın terinin, emeğin diyarı olmuştur” ifadesini kullandı.

Kacır, “Madenlerde ve demir-çelik fabrikalarında çalışan işçilerin başlarındaki baret, ellerindeki kara, bu şehrin üretim gücünün sembolüdür." ifadelerine yer verdi.

Bölgenin dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla Zonguldak’a yapılan hizmetlere değinen Kacır şunları söyledi:

"Zonguldak’ımızı ‘Türkiye Yüzyılı’nın öncü şehirlerinden biri haline getirmeye devam ediyoruz.  Son 22 yılda; şehrimizde 87 milyar lira sabit yatırım için 541 yatırım teşvik belgesi düzenlerken, 19 bin 300’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. Zonguldak’a 1 organize sanayi bölgesi, 2 sanayi sitesi ve 3 endüstri bölgesi kazandırdık.  22 yıl önce Zonguldak’ta KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ’lerin sayısı sadece 30 iken, AK Parti hükümetleri döneminde bu sayıyı 1,3 milyar lira destekle 11 bin 250’nin üzerine çıkardık. Zonguldak’a 1 teknopark, 2 Ar-Ge ve 1 tasarım merkezi kazandırdık.  TÜBİTAK programlarıyla 158 proje ve 476 bilim insanımıza 323 milyon lira destek sağladık. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızla şehrimizde 334 projeye 968 milyon lira destek verdik. Zonguldak için yaptıklarımız saymakla bitmez."

 

Hibya Haber Ajansı