Kaymakam Keklik, Ceylanpınar Kız Meslek Lisesi?ni Ziyaret Etti

Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç ile birlikte Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?ni ziyaret etti.

EĞİTİM 2.11.2018 08:34:52 2661 0
Kaymakam Keklik, Ceylanpınar Kız Meslek Lisesi?ni Ziyaret Etti

Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Altuntaş İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik’in ziyaretlerini memnuniyetle karşılarken “İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç’ın katkıları ve destekleriyle ilçemiz Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Gıda Teknolojisi Alanında eğitim gören öğrenciler ve Meslek öğretmenlerin kontrolünde zeytinyağı üretimine başladıklarını, öğrencilerimizin hem staj yapmaları hem de gıda alanında meslek sahibi olmaları amacıyla hayata geçirdikleri proje ile zeytinyağı üretmeye başladıklarını, okulda gerçekleştirilen bu çalışma ile zeytinyağı üretme, sabun üretme, yakıt oluşturma, gübre elde etme işlemleri gerçekleştirilecektir. Bölgemizde hammadde konusunda oldukça bol bulunan zeytin üzerinde yapılacak çalışmalar sonucunda zeytinyağı, zeytinyağlı sabun üretimi, kalorifer ve sobalarda yakıt olarak kullanılacak katı yakıt üretimi ve bitkisel gübre üretimine başlanacaktır. Böylelikle “Sıfır Atık” Proje kapsamında da yapılan bu çalışma sonucunda çevreye herhangi bir atık madde bırakılmadan üretim tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.


İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik, ilçemizde ilk defa zeytinyağı üretimini başaran Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti. Keklik “Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz bu işi öğrenecekler ve okuldan mezun olduklarında bir araya gelerek kendi yağlarını üretip böylece ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar” dedi.