KAYMAKAM MEHMET KEKLİK’İN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Kay­ma­kam Meh­met Kek­lik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

YEREL 9.03.2020 00:13:00 2294 0
KAYMAKAM MEHMET KEKLİK’İN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Kay­ma­kam Meh­met Kek­lik, ya­yın­la­dı­ğı me­sa­jın­da, “Ka­dın­la­rı­mız aile ku­ru­mu­nun temel taşı, mil­le­ti­mi­zin baş ta­cı­dır. Fe­da­kâr­lı­ğı, se­ve­cen­li­ği, ça­lış­kan­lı­ğı ve üret­ken­li­ğiy­le her zaman aile­si­ne ve top­lu­ma önem­li kat­kı­lar sunan ka­dın­la­rı­mı­zı, ha­ya­tın her ala­nın­da etkin bir şe­kil­de gör­mek biz­le­ri se­vin­dir­mek­te­dir.

Gü­nü­müz­de Türk ka­dı­nı, hemen hemen her sek­tör­de görev al­mak­ta iş ha­ya­tın­dan si­ya­se­te, sa­nat­tan spora bir­çok alan­da ulus­la­ra­ra­sı ba­şa­rı­la­ra imza at­mak­ta­dır. İlçe­miz­de de, ka­dın­la­rın gerek kamu gerek özel sek­tör­de ça­lı­şa­rak, ge­rek­se kendi im­kân­la­rı ve emek­le­riy­le üre­ti­me ka­tıl­ma­la­rı mem­nu­ni­yet ve­ri­ci­dir. Anne, eş ve kar­deş gibi en yüce unvan ve de­ğer­le­ri uh­de­sin­de ba­rın­dı­ran ka­dın­la­rın eği­tim­li, dü­şü­nen, sor­gu­la­yan, üre­ti­me ve yö­ne­ti­me aktif bir şe­kil­de ka­tı­lan bi­rey­ler ol­ma­la­rı ül­ke­mi­zin ay­dın­lık ge­le­ce­ği açı­sın­dan son de­re­ce önem­li­dir. Ne mutlu bize ki, mil­let­çe, tarih bo­yun­ca her zaman ka­dın­la­rı baş tacı eden, on­la­ra büyük değer veren bir me­de­ni­ye­tin mi­ras­çı­la­rı­yız. ‘’Cen­net Ana­la­rın ayak­la­rı al­tın­da­dır.’’ buy­ru­ğu­nun ta­kip­çi­si olan biz­ler, bu­gü­ne kadar ka­dın­la­ra yö­ne­lik her türlü şid­de­tin, ay­rım­cı­lı­ğın ve is­tis­ma­rın kar­şı­sın­da ol­du­ğu­muz gibi bun­dan sonra da ol­ma­ya devam ede­ce­ğiz.
Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le bütün ka­dın­la­rı­mı­zın 8 Mart Dünya Ka­dın­lar Günü’nü iç­ten­lik­le kut­lar, yü­rek­le­ri sevgi dolu tüm ka­dın­la­rı­mı­za say­gı­la­rı­mı su­na­rım.’’