Kayseri Büyükşehir’in Köpek Eğitim Parkuru hizmet vermeye başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile yapılan ve Köpek Eğitim Parkuru, hizmete hazır hale geldi.

YAŞAM 22.02.2024 15:13:46 56 0
Kayseri Büyükşehir’in Köpek Eğitim Parkuru hizmet vermeye başlıyor

Kayseri’de her kesime yönelik yüzlerce sosyal donatı arasındaki tesislerinden birisi Köpek Eğitim Parkuru yapım çalışmaları tamamlanarak, köpek sahiplerine hizmet vermeye başlıyor.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı Ağaçlandırma ve Bakım Şube Müdürü Cüneyt Canıdemir, “Şu anda Türkiye’nin nüfusa bağlı olarak en büyük parkı olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeyiz. Millet bahçemizi fonksiyonel hale getirebilmek amacıyla Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın talimatları ile alanımız içerisinde köpek eğitim parkurumuzu faal hale getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Meksika’dan ekiple birlikte gelerek 6 Şubat depremindeki arama kurtarma faaliyetlerine katılan ve hastalanarak hayatını kaybeden ‘Proteo’ isimli arama kurtarma köpeğinin isminin Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda tesise ismi verilecek. 

590 metrekare alana sahip Köpek Eğitim Parkuru’nda, 10 farklı tipte köpekler için parkur şeklinde oyun elemanı bulunuyor. 2 adet köpek kulübesi ile zemini kum olacak şekilde tasarlanan eğitim parkurunda yer alacak etkinlikler arasında ise ‘Temel İtaat Eğitimi: Köpeğinizle iletişimi güçlendirmek ve temel itaat komutlarını öğretmek için Uzman Eğitmen Burak Safa Bayram eşliğinde pratik yapma fırsatı, Engel Koşusu ve Aktiviteler: Köpeğinizin enerjisini ve becerilerini kullanarak engelleri aşma ve farklı aktivitelere katılma yeteneklerini geliştirme, Sosyalizasyon Alanı: Köpeğinizin diğer köpekler ile etkileşim kurmasını sağlayarak sosyal becerilerini geliştirecek özel aktiviteler’ gibi faaliyetler yer alacak.

Hibya Haber Ajansı