?Keşanlı Ali Destanı? Ceylanpınar?da Sahnelendi

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ?Keşanlı Ali Destanı? adlı tiyatro oyunu Ceylanpınar?da sahnelendi.

KÜLTÜR - SANAT 22.02.2014 08:55:42 1953 0
?Keşanlı Ali Destanı? Ceylanpınar?da Sahnelendi
Şanlıurfa Belediyesi ŞehirTiyatrosu “Keşanlı Ali Destanı” adlı tiyatro oyununu  Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda  gerçekleştirdi.

Haldun Taner’in kaleme aldığı,  oyunun yönetmenliğini yine Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A. Kadir Kırıcı yaptı. 2 perdeden oluşan, 40 oyuncunun sahne aldığı tiyatro oyunu Ceylanpınarlılar tarafından ilgiyle izlendi. Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı, ilçede görev yapan hakim ve savcılar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı ve bir çok tiyatro severin izlediği oyun duygu dolu anlara sahne oldu. Oyunu ustaca sahneleyen Şehir Tiyatrosu oyuncularının performansı yine izleyenlerden alkış aldı.

Tiyatro oyunlarına gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A. Kadir Kırıcı, kendilerini yalnız bırakmayan tiyatroseverlere minnettarlık duyduklarını söyledi. Kırıcı, “Sezonun 2. oyununu sergilemiş bulunmaktayız. Oyunlarımızın ilgiyle izlenmesi biz tiyatroculara ayrı bir güç katıyor. 8 yıl önce çıktığımız yolculukta bizleri yalnız bırakmayan tüm Şanlıurfalılara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyetin ilk yıllarından Demokrat Parti dönemine buca escortki süreçleri yalın bir dille ve eleştirel bir bakışla gülmece tarzında yorumlayan ‘Keşanlı Ali Destanı’ adlı oyun, Türkiye’nin en büyük müzikali olma özelliği taşıyor.