KESK: Sistematik tecavüz Suriyeli kadınlara uygulanmaktadır

Ceylanpınar?da KESK Kadın Bileşenleri, Suriye?de devam eden savaşta en fazla bedel ödeyenler olarak kadınlar ve çocukların mağduriyetlerine dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

GÜNCEL 18.09.2013 22:48:29 2409 0
KESK: Sistematik tecavüz Suriyeli kadınlara uygulanmaktadır
KESK’li kadınlar adına açıklama yapan SES Genel Sekreteri Bedriye Yorgun ‘’Biz kadınlar binlerce yıl erkek egemen zihniyetinin ürünü olan savaşlarda en ağır bedelleri ödeyenleriz. Savaş bizim için ölüm, yoksulluk, açlık, kıtlık, göç demek. Savaş bizim için cinayet, taciz ve tecavüz demektir. 2 yıldır yaşanan savaşla kan gölüne dönen Suriye’de yeni bir emperyalist müdahaleden kaygılıyız. Ne Suriye’de, ne Türkiye’de, ne de dünyanın hiçbir yerinde savaş istemiyoruz. Yıllardır erkek egemen şiddeti ve savaşın doğrudan ilişkisini bilenler olarak barış için mücadele ettik, bedel ödedik ve bedeli ne olursa olsun bugün de barış olsun ve barış için ısrar ediyoruz ‘’ dedi.
 
Sınır kapıları çeteler için yol geçen hanına dönüşmüştür
 
SES Genel Sekreteri Yorgun, Suriye’deki savaşta binlerce insan öldü, 1 milyonun üzerinde kişi ülkesini terk ederek mülteci oldu. Resmi rakamlara göre Türkiye’de 500 binin üzerinde Suriyeli mülteci bulunuyor. Hiç kuşkusuz bu yaşanılanların tek sorumlusu AKP Hükümeti olduğunu söyledi. Hükümetin başından beri Suriye’de yaşanan savaşta taraf olduğunu,  insani yardımların ulaştırılması için sınır kapıları kapatılırken, aynı sınır kapıları çeteler, kadın ve uyuşturucu tacirleri için yol geçen hanına dönüştüğünü belirtti.

Kadın bedeni savaş meydanına dönüştürüldü
 
KESK’li Bedriye Yorgun; Sistematik tecavüzün bugün Suriyeli kadınlara uygulandığını, şarlatanların yayınladığı fetvalarla Rojava’da Kürt kadınlarına, Lazkiye’de Ermeni ve Alevi kadınlara, Şam’da Halep’te Hristiyan kadınlarına tecavüz meşrulaştırıldığını, kadın bedeninin bir kez daha savaş meydanına dönüştürüldüğünü dile getirdi.
 
Ortadoğu’da savaş çığırtkanlığından vazgeçin
 
KESK Kadın Bileşenleri olarak, Suriye’ye yapılması planlanan emperyalist saldırıları kınıyoruz. Savaşın en ağır bedelini ödeyen kadınlar ve çocuklara Türkiye uygulanan tüm insanlık dışı uygulamaların son bulması için devletin tüm kurumlarına ve iktidara çağrıda bulunuyoruz. Elinizi kadın bedeninden çekin, Ortadoğu’da savaş çığırtkanlığından vazgeçin, suç işlemekten ve suça ortak olmaktan vazgeçin. Savaşa ve erkek şiddetine karşı yaşasın kadınların eşitlik, özgürlük barış mücadelesi diyoruz.