Keskin Nişancı Muhaliften İnanılmaz Tuzak

Muhalifler ile Beşar Esed?e bağlı ordu birlikleri arasında yaşanan iç savaşın devam ettiği Suriye?de muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar yeni bir boyut kazandı.

GÜNCEL 29.05.2013 18:35:33 1732 0
Keskin Nişancı Muhaliften İnanılmaz Tuzak
Taktik savaşına dönen çatışmalarda keskin nişancı muhalifler karşı grupları yanıltmak için heykeller kullanıyor.

TAKTİK SAVAŞINA DÖNDÜ
Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Rasulayn kentini Esed’e bağlı ordu birliklerinden alan Muhalifler arasında çıkan çatışmalar devam ediyor.  Ancak karışıklıkların devam ettiği kentte yaşanan savaş yeni bir boyut kazanarak taktik savaşına döndü. Neredeyse sivil vatandaşların tamamının terk ettiği Rasulayn’ı muhalif gruplar kontrol ediyor.

KESKİN NİŞANCILAR BİR HAFTADA 25 KİŞİ ÖLDÜRDÜ
Karşıt görüşlü muhalifler kentin farklı noktalarını kontrol altında tutarken radikal İslamcı olan grup kentin kontrolünün tamamını almaya çalışıyor. İki grup arasında yaşanan çatışmalar zaman zaman şiddetini arttırırken taktik savaşları da devam ediyor. Rasulayn’da evlerin çatılarına ve pencere kenarlarına heykel yerleştiren keskin nişancı muhalifler farklı bir noktada mevzi alıyor.  Heykeli gören diğer muhalif grubunun yerini tespit eden keskin nişancılar hedeflerini etkisiz hale getiriyor. Rasulayn’da son bir haftada içerisinde sadece keskin nişancılar tarafından 25 kişinin öldürüldüğü ileri sürüldü.