Kobani?deki Yaralı Sayısı 71?e Ulaştı

Suriye?nin Kobani kentinde, YPG ve ÖSO kıyafetleri giydiği öne sürülen IŞİD militanları, bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 10 geçerken yaralı sayısının da 71?e ulaştığı bildirildi.

GÜNCEL 25.06.2015 11:31:15 1567 0
Kobani?deki Yaralı Sayısı 71?e Ulaştı
Sosyal medya üzerinden YPG’liler, Şanlıurfa’daki hastanelere getirilen yaralılar için kan bağışı çağrısında bulundu. Bir anda hastane önlerinde aşırı yığılmalar oldu.
YPG VE ÖSO KIYAFETLERİ GİYEREK KOBANİ’YE SIZDILAR
İddiaya göre, Suriyenin Cerablus bölgesinden YPG ve ÖSO kıyafetleri giyerek kontrol noktalarından sızmayı başaran IŞİD militanları, Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yaklaşık 800 metre uzaklıktaki ilçenin merkezi durumundaki Azadi Meydanı'nda bomba yüklü bir aracı infilak ettirdi. Türkiye tarafından da duyulan patlamada ölen ve yaralananlar olurken, bu sırada bazı IŞİD militanları da bölgedeki YPG güçleriyle silahlı çatışmaya girdi.
3 NOKTADA ÇATIŞMA
Sabah erken saatlerde meydana gelen saldırı sonrası ilçeye sızan IŞİD militanları 3 ayrı noktada YPG güçleri ile çatışmaya girdi. Çatışmaların sürdüğü Kobani'de İŞID’in,  YPG'yi 3 noktada kuşattığı iddia edildi. Çatışmanın halen devam ettiği bildirildi.
 TÜRKİYE'YE 71 YARALI GELDİ
Türkiye tarafında da paniğe yol açan patlamada yaralanan Kobanililer ise Mürşitpınar Sınır Kapısı ve Yumurtalık Mahallesi yakınlarına Şanlıurfa Valiliği tarafından sevk edilen ambulanslar ile Suruç Devlet Hastanesi'ne taşınmaya başlandı. Çoğunluğu patlamada, bazıları ise çıkan çatışmada yaralandığı öğrenilen YPG'liler arasında durumu ağır olanlar da bulunuyor. Acil serviste yapılan ilk müdahale bazı sivillerin de yaralandığı görüldü. Şu ana buca escort Kobani'deki patlama ve çatışmada yaralanan 71 kişinin hastaneye getirildiği ve sınır hattında olası durumlara karşı ambulansların da hazır bekletildiği bildirildi.
SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI
Aylardır sessizliğin hakim olduğu Kobani sınırında saldırının ardından güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Patlama ile birlikte sınır hattına yönelen Suruçlular, gelişmeleri yakından izliyor. Güvenlik gerekçesiyle sivillerin yaklaşmasına izin verilmeyen sınır hattında da zırhlı araçlarla teyakkuz durumuna geçildi.