Kötü niyetli yazılımlar işletmeler için büyük tehlike oluşturuyor

Teknolojinin günden güne gelişmesi özellikle işletmeler için birçok güvenlik problemini beraberinde getirdi. TİMUS Siber Güvenlik Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, şirketlerin kötü amaçlı yazılımlardan nasıl korunacağını açıkladı

TEKNOLOJİ 16.01.2024 13:31:50 117 0
 Kötü niyetli yazılımlar işletmeler için büyük tehlike oluşturuyor

Timus Siber Güvenlik Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, Dijital altyapıların genişlemesi ile beraber kötü niyetli yazılımların işletmeler için oluşturduğu riskler hakkında bilgi verdi.

TİMUS Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, bu riskin  işletmeler için oluşturduğu geniş tehdit potansiyeline dikkat çekerek,  “Siber dünyada kötü amaçlı yazılımlar, kurumların siber güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu tehditlerin fark edilmesi ve önlenmesi ise işletmeler için hayati bir önem taşıyor. KOBİ’ler başta olmak üzere her ölçekten işletmeye siber güvenlik hizmetleri sağlayan Timus Siber Güvenlik, şirketlerin bu tür tehditlere karşı önceden fark edebilecekleri ve önlemler alabilecekleri yöntemleri sıralıyor.” açıklamasında bulundu.

“Ağdaki anormal trafik potansiyel bir saldırının işareti olabilir”

Güçlü antivirüs ve güvenlik yazılımı kullanımının kötü amaçlı yazılımları tespit etme ve engellemede ilk adım olduğunu söyleyen Timus Siber Güvenlik Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, “Şüpheli bağlantılar, dosyalar veya e-postalar konusunda farkındalık yaratmak, sistemin güvenliğini artırır. Anormal trafik veya veri aktarımı, potansiyel bir saldırının işareti olabilir. Diğer yandan güçlü parola politikaları ve iki faktörlü kimlik doğrulama gibi önlemler, yetkisiz erişimi önler ve sistemlerin daha güvende olmasını sağlar.” dedi.

Tüm yazılımların ve işletim sistemlerinin güncel olması  güvenlik açıklarının saldırganlar tarafından istismar edilmesini de önlediğini dile getiren Artuğ Tikiç, “Çalışanlara düzenli olarak siber güvenlik eğitimleri vermek, kötü amaçlı yazılımların nasıl oluşturulduğunu ve yayıldığını anlamalarını sağlar.’’ ifadelerini kullandı.

Berqnet Firewall ile işletmelerin denetim kontrolü kolaylaşıyor

Kötü amaçlı yazılımların belirtilerinin genellikle sistemdeki anormal davranışlarla kendini gösterdiğine işaret eden Artuğ Tikiç, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Bilgisayarın yavaşlaması, ekranlarının aniden kilitlenmesi veya çökmesi gibi belirtiler, siber risklerin varlığını gösterebilir. Bu nedenle sürekli güncel kalma, eğitim ve farkındalık yaratma, düzenli izleme ve güçlü koruma tedbirleri, şirketlerin siber saldırılara karşı direncini artırabilir ve olası zararları minimize edebilir. Bu kapsamda Timus Siber Güvenlik olarak geliştirdiğimiz Berqnet Firewall ürün ailesiyle işletmelerin karşı karşıya kalabilecekleri siber risklere kapsamlı çözümler sunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı