Kurtulmuş: Katliamların karşısında durmayı bir insanlık vazifesi olarak bildik

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’deki iftar programının ardından açıklama yaptı. Kurtulmuş, “Türkiye olarak devlet ve milletçe ilk günden itibaren bu katliamların, bu insanlık suçlarının karşısında durmayı bir insanlık va

GÜNCEL 12.03.2024 20:15:31 70 0
Kurtulmuş: Katliamların karşısında durmayı bir insanlık vazifesi olarak bildik

Kurtulmuş’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Dünyada insafın, vicdanın ve insanlığın ölüp ölmediğinin tartışıldığı bir yerde ‘İnsanlık ölmemiştir’ çıkışı Güney Afrika hükümeti tarafından uluslararası hukuk mecrasına taşınmıştır. Ümit ediyoruz ki bunun arkasından da yeni dönemin gerekleri, gerekli adımları atılacak ve en sonunda bu büyük katliamların faili olan, soykırıma varan bu büyük insanlık suçlarını her gün bilerek, isteyerek, inatla ve ısrarla işlemeye devam eden Netanyahu hükümeti, Netanyahu ve çetesi sonunda uluslararası savaş suçları mahkemesinde hesap vereceklerdir.

Süreç içerisinde ilk günden bugüne kadar ve bundan sonra belki on yıllar boyunca sürecek bu Filistin davası içerisinde sadece Netanyahu ve hükümeti değil, aynı zamanda bütün insanlık bir hesaba çekilmektedir. Ne yazık ki başından itibaren İsrail’in saldırganlığına, kayıtsız şartsız destek verenler hiç şüphesiz İsrail hükümetinin işlediği bu suçların bire bir ortağı, bire bir bu katliamın paydaşlarıdır.

Ayrıca sözlerini eğip bükerek, bir şekilde zalimle mazlumu ayırt etmeksizin, zalimin yanında mazluma da laf söylemeye kalkanlar da aynı şekilde insanlığın vicdanında mahkum olacaklardır. Türkiye olarak devlet ve milletçe ilk günden itibaren bu katliamların, bu insanlık suçlarının karşısında durmayı bir insanlık vazifesi olarak bildik. Ve her alanda, her platformda bu saldırganlığın sona erdirilmesi için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymaya niyet ve gayret ettik.

Filistin’e karşı sürdürülen insanlık dışı katliamlar, çok açık bir şekilde insanlık cephesini uyandırmıştır. İçinde azıcık insanlık pay olan, azıcık insafı, vicdanı olan herkes bu büyük katliamın karşısındadır. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu kadar büyük zulümlerin yaşandığı Gazze’de acilen, hemen şu an, hiç lafı eğip bükmeden kalıcı bir ateşkesin temin edilmesi insanlık adına ortak bir çabanın en temel beklentisidir.

İnsanlık ateşkes çağrısı her yaptığında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde veto hakkını kullananlar aslında kendi insanlıklarını veto etti. Kendi insanlıklarının aleyhine bir karar aldılar.”

Hibya Haber Ajansı