Mahmut Kaçar, AK Parti'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oldu

.

SİYASET 8.11.2023 10:09:00 2870 0
Mahmut Kaçar, AK Parti

Şanlıurfa'da iki dönem AK Parti Milletvekili görevinde bulunan Mahmut Kaçar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Adı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Mahmut Kaçar'ın Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan yardımcılığına atanması büyükşehir adaylığı ihtimalini ortadan kaldırııp kaldırmadığı merak konusu oldu.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nden bir ay sonra 15 kişiden oluşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığındaki isimler netleşti.

AK Parti'nin Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla belirlendi. Listede AK Parti 24. ve 26. Dönem Şanlıurfa Milletvekili  mahmut kaçar da yer aldı. 

Şanlıurfa bölgesinden sorumlu Ayşe Sule Köseoğlu'nun da yerini koruduğu görüldü. Ayşe Sule Köseoğlu'ndan önce Şanlıurfa bölgesinden sorumlu Mücahit Yanılmaz da yeniden Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevine getirildi.

MAHMUT KAÇAR KİMDİR? 

1999 yılında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

2002-2008 yılları arasında Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen

Genel Başkan Yardımcılığı, 2008-2011 yılları arasında Sağlık-Sen Genel Başkanlığı ve

Memur-Sen Genel Sekreterliği, 2011-2018 yılları arasında 24. ve 26. Dönem Şanlıurfa

Milletvekili olarak görev yapan Kaçar, Milletvekilliği süresince 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve AK Parti MKYK üyesi olarak görev yapmıştır.

Evli ve 3 çocuk babası olan Mahmut KAÇAR, halen Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.