Meğer Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nde Sağlık Rezaleti Yokmuş

Ceylanpınar Gazetesi?nde yayınlanan ?Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nde sağlık rezaleti, Doktorsuz Hastaneye Yeni Yapı? başlıkları altında yapılan haberlerin ardından, Ceylanpınar Devlet Hastanesi yönetimi yazılı bir açıklama yaptı.

SAĞLIK 8.05.2014 18:24:27 2665 0
Meğer Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nde Sağlık Rezaleti Yokmuş
8 doktor ataması yapıldı

Ceylanpınar Gazetesi’nin “Ceylanpınar’da Doktorsuz Hastaneye Ek Bina” haberinin ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne 8 doktor ataması yapıldı. Hastane yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘56. Dönem Devlet Hizmet Yükümlüğü kurasında hastanemiz için 3 pratisyen hekim,  1 fizik tedavi uzmanı, 1 cildiye uzmanı, 1 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 psikiyatri uzmanı,  1 genel cerrahi olmak üzere 8 doktor yeni atanmış olup hastanemizde başlayacaklardır ‘ denildi.
Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde Sağlık Rezaleti de Yokmuş

Ceylanpınar Yeşiltepe Mahallesi (Köyü), Yeşiltepe İlkokulu öğrencisi 7 yaşındaki S.K, teneffüs saatinde oyun oynadığı esnada düşerek kolu kırılmıştı. 7 yaşındaki S.K. acılar içerisinde kıvranırken, hastanedeki ortopedi doktoru tarafından yaklaşık 2 saat bekletildiği iddia edildi. S.K.’nin babası Abdurrahman Kurt, yaptığı açıklamada ‘’Çocuğunun kırık koluyla hastanede yaklaşık 2 saat bekletildiği, daha sonra ortopedi doktorunun başka bir görevliyi çağırarak medikalden elastik bandaj alınmasını istedi. Röntgen çekilmeyecek mi isteğimize gerek duyulmadığını söylediler. Elastik bandajı kırık kola taktıktan sonra gidin ve 15 gün sonra tekrar muayeneye gelmesini söylediler’’ diye ifadelerde bulunmuştu.

Bu haberin üzerine Ceylanpınar Devlet Hastanesi
yönetimi yaptığı yazılı açıklamada; ‘’Hastanın yapılan muayenesinde ve çekilen grafisinde ortopedi uzmanı tarafından sağ klavikula kırığı olduğu tespit edilmiş olup hastanın omuzuna, omuz kol askısına alınacağı hasta yakınlarına söylenmiştir. Acilde görevli sağlık memuru tarafından askıya alınmak üzere çağrılan hasta hiç kimseye haber vermeden acil servisi terk etmiştir. Yaklaşık 2 saat sonra hasta tekrar acil servise gelerek hastaya omuz kol askısı takılmış, hasta evine gönderilmiştir.21.04.2014 tarihinde hastanın raporu bittiği için yeniden rapor düzenlenmesi için başvurmuş, rapor düzenlenip tekrar evine gönderilmiştir. Daha sonra 30.04.2014 tarihinde hasta tekrar polikliniğe başvurmuş ve omuz grafisi çekilmiştir. Hasta velisi tarafından sağlıkçı olmayan halk arasında kırıkçı, çıkıkçı diye adlandırılan ehliyetsiz kişilere götürüldüğü ve omuz askısının çıkarıldığı anlaşılmıştır. ‘’