MİLANO Çağdaş Sanat Fuarı’nda, "Yorganın Öyküsü" tanıtılacak’

‘’MİLANO Çağdaş Sanat Fuarı’nda, geleneksel yorgan çağdaş sanat tablolarına dönüştürülerek ‘Yorganın Öyküsü’ tanıtılacak.’’

KÜLTÜR - SANAT 22.02.2024 11:42:06 89 0
MİLANO Çağdaş Sanat Fuarı’nda,

Milano’da her yıl düzenlen önemli sanat fuarı olarak bilinen UN-FAİR Art Fair fuarına üçüncü defa katılmak üzere Paris’te bulunan ve 2015 yılında kurulan Çağdaş Sanatçılar Paris’te  /l’Association des Artistes Contemporains de Turquie a Paris, kısaca ACT adlı Derneğin Kurucusu ve Başkanı Nazan Aktan’nın hazırladığı projeye büyük ilgi bekleniyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, önemli sanat fuarında ‘Yorganın Öyküsü’ Miami’den sonra ilk defa Avrupada sergilenecektir. Aktan’nın projesinde kaybolmaya başlayan geleneksel sanat yorgancılığı çağdaş sanata dönüştürülerek tekrar sanatseverlere  tanıtılması fikri ile amaçlanan bir projedir. Nazan Aktan öncülüğünde, çağdaş bir konsept ile geleneksel el yapımı yorganların birer çağdaş tablolara dönüştürülerek yeniden canlanmasını hedeflenmektir. 3. düzenlenen UN FAİR Milano sanat fuarında sergilenecek bir Anadolu adeti ve zanaatı olan ‘Yorganın Öyküsü’ dünya sanatçılarıyla aynı platformda buluşacak.

29 Şubat 2024 – 3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda, Türkiye’yi temsil edecek olan Galeri ACT CONTEMPORARY (stant F9)  Milano’da bulunan sanatseverlere buluşacak.

ACT CONTEMPORARY yoluna, Milano’dan  sonra Londra, Stockholm  ve Miami fuarlarına 2024 de devam edecektir.

UN-FAİR ART FAİR MİLANO, organizasyon ve küratörlüğünü Act Derneği başkanı Nazan Aktan üstleniyor.

Etkinlik detayları sosyal medya ve internet sayfası üzerinden duyurulacaktır.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekli – ACT DERNEĞİ projesidir.

Hibya Haber Ajansı