Mısır`da Tutuklu Bulunan Gazeteci Peter Greste Özgür

Mısır`da 29 Aralık 2013`te tutuklanan Al Jazeera muhabirlerinden Avustralyalı Peter Greste, Cumhurbaşkanı Sisi`nin onayıyla serbest bırakıldı. Greste sınırdışı edildi.

YAŞAM 2.02.2015 15:54:54 1570 0
Mısır`da Tutuklu Bulunan Gazeteci Peter Greste Özgür
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin onayıyla cezaevinden çıkan tutuklu Al Jazeera muhabirlerinden Peter Greste sınırdışı edilerek ülkesi Avustralya’ya doğru yola çıktı. Kararın ardından basın toplantısı düzenleyen Greste’nin ailesi, Greste’yle konuştuklarını, iki iş arkadaşı serbest kalana buca escort “dinlenemeyeceğini” söyledi. Avukat Şaban Said bu kararın diğer sanıklar için de işaret olmasını umduklarını söyledi.

Ne olmuştu?

Al Jazeera çalışanı olan gazeteciler Muhammed Fehmi, Greste ve Bahir Muhamme, 29 Aralık 2013'te lehine yanıltıcı haber yaptıkları iddiasıyla tutuklanmıştı. Kahire Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz Haziran’da gazetecileri yedi ile on yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırmıştı. Temyiz mahkemesi ise 1 Ocak 2015'te üç kişi hakkında verilen hapis cezasını bozarak, yeniden yargılanmalarına karar vermişti. Gazeteciler hakkında dünya çapında gazeteciler #FreeAJStaff kampanyası yapmış,  Al Jazeera çalışanları da serbest bırakılmaları için iş bırakma eylemi yapmıştı.