MKMM?nin Aralık ayı toplantısında çözüm süreci konuşuldu

Mardin Küçük Millet Meclisi (MKMM) Kızıltepe İlçesinde düzenlenen 2014 yılı 7. Toplantısı çözüm süreci üzerine gerçekleştirdi.

YEREL 7.12.2014 12:40:05 8760 0
MKMM?nin Aralık ayı toplantısında çözüm süreci konuşuldu
Mardin Küçük Millet Meclisi Aralık ayındaki 7. Toplantısını Kızıltepe ticaret borsası başkanı Mehmet şahin moderatörlüğünde Kızıltepe Hububat Merkezi çok amaçlı Konferans salonunda çözüm süreci üzerinde yaptı.

Her toplantıda çağrılmalarına rağmen hiçbir belediye başkanı katılmazken Bir çok sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, eğitimci, Doktor ve girişimcinin katıldığı toplantıya Mardin’den seçilen 6 milletvekilinden daha önce toplantıya katılacağını söyleyen Abdürrahim Akdağ ise toplantının  2 nci oturumuna katılabildi.

Milletvekilleri ile belediye başkanlarına ayrılan koltuklardan Abdürrahim Akdağ’ın dışındaki koltuklar ise hepsi boşta kaldı.

Toplantıda Ak Parti Mardin milletvekili Abdürrahim Akdağ, Eski Türkiye Irak Dostluk derneği başkanı Mehmet Emin Değer, OHAK-DER başkanı Muhammed Burhan Hedbi,Mardin toplumsal dayanışma Federasyonu Başkan yardımcısı Menduh Çakar, Mardin-Şırnak Eczacılar birliği sekreteri Yusuf Bektaş, Mardin Tüketici Koruma Derneği Başkanı Musa Öztürk, Sosyolog Hamit Ölçer, katılımcılardan Mahsum Erdoğan,Mehmet Kızılkaya ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Onur Duva, birer konuşma  yaptılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MkMM.Koordinatörü Mehmet Şerif Öter, “küçük millet meclisinin kuruluş amacı vekil, müvekkil buluşması yani halkı yönetenlerin halkla buluşmasıdır.  Bu toplantıda halk deyimiyle Şeytanın bacağını kırdık diye biliriz. Bugüne buca escort yaptığımız tüm çağrılara rağmen toplantılara ne belediye başkanları nede milletvekilleri iştirak etmiyordu. Gördüğünüz gibi koltukları gene boş kaldı. Ama bu gün Mardin olarak 2014 yılı 7. Toplantımıza sadece Mardin milletvekili Abdürrahim Akdağ, katılacağını bildirdi şuan genel başkan yardımcılarıyla Mardin’de bir kongre toplantısında oldukları için biraz geç katılacaklarını söyleyip mazeret belirttiler.

Öter şöyle devam etti. Sorunlarımıza birlikte çözüm bulmak için Toplumun her kesiminden bir araya gelme, kültürünü geliştirmeliyiz, bunun için Küçük Millet meclisi gibi Platformları iyi bir diyalog ortamıdır “dedi.