Muhalefet Parti Urfa Teşkilatları Kılıçdaroğlu İçin Tek Ses Oldular

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu?na yapılan saldırı sonrası Şanlıurfa muhalefet parti teşkilatlarından tepki geldi.

GÜNCEL 22.04.2019 16:17:17 1238 0
Muhalefet Parti Urfa Teşkilatları Kılıçdaroğlu İçin Tek Ses Oldular

 

Şanlıurfa Demokrat Parti Teşkilatı, CHP Urfa Teşkilatı, İYİ Parti Şanlıurfa Teşkilatları dün yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi önünde yapılan basın açıklamasını İl Başkanı Hayrettin Çıdır okudu. Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyleyen Cidir Ankara Valisi ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

‘Şehit ailesine yapılmış büyük saygısızlıktır’

“Ülkemizin başkentinden, hepimizin şehidi, Mehmetçiğin cenaze töreninde ve şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğluna hain bir saldırıda bulunulmuştur.” Diyen CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir, “Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz, Yener Kırıkçı ve ailesine karşıda yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan saldırı sırasında bir protesto değildi. Yapılan sıradan bir provokasyonda değildir. Bu son derece organize bir eylemdir, bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine birlik ve beraberliğine iç huzuruna yapılmıştır.” Dedi.

Bu saldırının Azmettiricileri bellidir

“Adına gazete denen bir takım paçavralarda, kimler Cumhuriyet Halk Partisini ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse bir takım operasyon kanallarında kimler, sayın genel başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse. Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in iki büyük eserinde biri dediği Cumhuriyet Halk Partisine, kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır.” Dedi.

‘Emperyalist güçlerin hizmetkârıdırlar’

“Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken bundan da siyasi Rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri, bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Askerimize kurşun sıkarak, bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışanlar hainlerle attığı manşetlerle milleti şehit cenazeler üzerinde bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkârıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır, bunların ipini tutan odaklarda aynıdır.” Diye konuştu.

‘Gün kızgın demiri soğutma günüdür’

“Biz Cumhuriyet Halk Partisinin her üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktayız, ayaktaydık ve ayakta durmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günüyse, herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunların sağduyuya davet ediyoruz basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi birlik ve bütünlüğünü feda edilemez.” Şeklinde konuştu.

Ankara Valisi ve İç İşler Bakanı Derhal İstifa Etmelidir

“Bu saldırının arkasında ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır ve kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve içişler Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözlerde dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Bu arada milli savunma bakanına bir sorumuz vardır? Genel başkanımızı linç etmek isteyen bu evi yakan diye bağıran, hainlere dönüpte, mesajınızı verdiniz, demek ne anlama gelmektedir. Bu organize güruh ne mesaj vermiştir, bu nasıl bir cümledir.” İfadelerini kullandı.

Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk m makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliyenin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisiyiz.

https://www.youtube.com/watch?v=cp0tZCOgi08