NATO Genel Sekreteri: ABD'nin desteğine güveniyorum

Stockholm, 12 Mart (Hibya) – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İsveç devlet televizyonu SVT'ye verdiği demeçte, 5 Kasım'daki Amerika başkanlık seçimlerinden sonra bile Ukrayna'ya Amerikan desteğinin devam etmesini beklediğini vurguladı.

GÜNCEL 12.03.2024 08:38:14 57 0
NATO Genel Sekreteri: ABD

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Trump'ın seçimi kazanması durumunda ABD'nin Ukrayna'yı desteklemeye devam etmeyeceğini iddia etmişti.

Stoltenberg ''Eğer Ukrayna'ya destek vermeyi bırakırsak ve Ukrayna artık kendini savunamaz hale gelirse, bu Ukraynalılar için bir trajedi ama aynı zamanda güvenlik çıkarlarımız açısından da tehlikelidir. ABD'nin güçlü bir NATO müttefiki olmaya devam edeceğini ve Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini varsayıyorum'' diye konuştu.

Genel Sekreter Stoltenberg, NATO'daki işbirliğinin yıllar boyunca ABD'ye çok yararlı olduğuna ve bu nedenle NATO'nun Ukrayna'yı destekleme beklentilerinden sapılması durumunda bunun ülkeye zarar verebileceğine inanıyor.

Jens Stoltenberg ''ABD, NATO'da Rusya ve Çin'in sahip olmadığı bir şeye sahip olduklarını biliyor: birbirlerini korumaya söz veren 30'dan fazla dost. Güçlü bir NATO'ya sahip olmak onların güvenlik politikasının çıkarınadır.

Ukrayna'yı desteklemek kendi güvenliğimize yapılan bir yatırımdır. Stoltenberg şöyle devam ediyor: "Kim kazanırsa kazansın, ABD'nin seçimden sonra bile bunu kabul edeceğini varsayıyorum." diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı