NATO uzmanları: Ukrayna'ya NATO bayrağı altında asker gönderilmesi pek olası değil

Stockholm, 27 Şubat (HİBYA) – Finlandiya Dış Politika Enstitüsü Araştırma Doktoru Iro Särkkä, NATO'nun Ukrayna'ya asker göndermesinin pek olası olmadığını söyledi.

GÜNCEL 27.02.2024 12:40:31 63 0
NATO uzmanları: Ukrayna

Çok sayıda devlet ve hükümet başkanı, Ukrayna'ya verilen desteğin nasıl güçlendirilebileceğini tartışmak üzere dün Paris'te toplandı. Toplantıya Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ev sahipliği yaptı.

Toplantıda Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusu gündeme geldi. Macron şu anda Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusundada bir fikir birliği olmasa da, bunun ihtimal dışı olmadığını söyledi. Finlandiya Dış Politika Enstitüsü araştırma doktoru Iro Särkkä Batı'nın Ukrayna'ya kara birlikleri göndermesi halinde bunların hiçbir şekilde NATO bayrağı altında gönderilmeyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna savaşı boyunca Savaş boyunca Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile doğrudan bir çatışmadan kaçınmak istediğini sürekli olarak vurguladı.

Iro Särkkä konferansa ev sahipliği yapan Fransa'nın Ukrayna'ya destek konusunda daha büyük bir rol üstlenmek istediğinin altını çizerek, ''Ön saflara neredeyse hiç birlik gönderilmiyor, ancak bunlar çeşitli destek işlevlerine sahip olabilirler ve örneğin uzaktan lojistik destek sağlayabilirler. Eğer mesele NATO ülkeleri Ukrayna'ya asker göndermesi söz konusu olursa, bu büyük bir sorundur'' dedi.

Finlandiya silahlı kuvvetlerin eski komutanı, mevcut Parlamento Üyesi Jarmo Lindberg de ''Birlikler kelimesi dramatik çünkü bunun bir tür muharebe birimi olduğu izlenimini veriyor. Daha ziyade bunun destek işlevleri olan sivillerle ilgili olacağına inanıyorum'' dedi.

 

 

Hibya Haber Ajansı