Nilüfer’deki 32 amatör spor kulübüne bir milyon 850 bin TL değerinde destek dağıtıldı

Nilüfer Belediyesi, Amatör Spor Kulüpleri Ayni ve Nakdi Yardım Destek Projesi ile spora ve sporculara desteğini sürdürdü. Proje ile Nilüfer’deki 32 amatör spor kulübüne bir milyon 850 bin TL değerinde ayni ve nakdi destek dağıtıldı.

GÜNCEL 23.02.2024 13:37:42 41 0
Nilüfer’deki 32 amatör spor kulübüne bir milyon 850 bin TL değerinde destek dağıtıldı

Sporu toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmayı ve bu konudaki bilincini artırmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, faaliyetlerini sürdürmek konusunda zorluklar yaşayan amatör kulüplere desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Amatör Spor Kulüpleri Ayni ve Nakdi Yardım Destek Projesi gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’in sağlıklı geleceğini oluşturmak için uzun yıllardır çaba gösterdiklerini hatırlatarak, Spor Şenlikleri’nde her yıl binlerce çocuğu sporla buluşturduklarını söyledi.

Amatör spor kulüplerinin de bu alanda gerçekleştirdikleri çaba, emek ve özverinin farkında olduklarını belirten Erdem, katkı sağlayanlara teşekkür etti. Nilüfer’in spor kenti olmasıyla övündüklerini anlatan Erdem, “Her yaş grubundan sporcuların kazandıkları madalyalarla göğsümüz kabardı, gururlandık. Bu emeği görmezden gelemezdik. Zorlu günler yaşadığımız o pandemi sürecinden sonra, Amatör Spor Kulüplerine Ayni ve Nakdi Yardım Destek Projesini hayata geçirdik. Son 3 yılda yaklaşık 100 bin sporsevere kulüplerimiz aracılığıyla ulaştık. 2022 yılında 400 bin, 2023 yılında bir milyon ve bu yıl da bir milyon 850 bin TL'lik ayni ve nakdi yardımı 32 amatör spor kulübüne desteği sağlıyoruz.” dedi.

Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği (NASK) Başkanı Osman Uçar da desteklerin sağlanmasında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür ederek, amatör sporun yaşatmak için emeği geçenleri tebrik etti.

Tören sırasında Fethiye İdman Yurdu Sporcuları, Başkan Erdem’e fincan takımı hediye ederken, Özlüce Spor Kulüp Başkanı Tayfun Sertkaya da desteklerinden dolayı Erdem’e teşekkür plaketi verdi.

Destek kolisinde 30 adet federasyon onaylı resmi maç topu, bir takım slalom seti, 10 adet antrenman hunisi, 25 adet antrenman çanağı, 20 adet antrenman yeleği, bir takım engel seti (5’li), 2 çift kaleci eldiveni, bir adet antrenman merdiveni, bir adet koordinasyon çemberi (12’li), 5 adet atlama ipi, 2 adet fox 40 düdük, 7 çift futbol tekmelik, bir adet kronometre gibi spor ürünleri yer aldı.

Hibya Haber Ajansı