O Muhtar Yine Sahnede?!!!

Geçtiğimiz aylarda asılsız iddiaları gündeme getirip, o iddialarla ilgili dilekçe karşılığı para alan Mevlana Mahallesi Muhtarı Ahmet Akkurt, mahalleye haber yapmaya gelen gazeteciye hakaret edip darp etmeye kalkıştı.

GÜNCEL 28.04.2016 23:44:15 1592 0
O Muhtar Yine Sahnede?!!!

Bugün öğlen saatlerinde Ceylanpınar Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesinde vatandaşlara sosyal yardım dağıtılması haberi için giden Belediye Basın Halkla ilişkiler müdürlüğünde görevli ve aynı zamanda Anadolu Ajansı’nda görevli İbrahim Toprak’ı karşısında gören Mevlana Mahallesi Muhtarı Ahmet Akkurt ağza alınmayacak hakaretler ederek basının hiçbir şekilde bu mahallede haber yapamayacağını,  “burası benim mahallem burada bir kare resim çektirmem, haber yaptırmam “ gibi sözler sarf etti.

“Ben dilekçe yazıyordum, herkesten para topluyordum, beni ekmeğimden ettiniz, televizyona çıkmak zorunda kaldım burada haber yaptırmam “ gibi sözlerin yanı sıra hakaretlerine devam eden Muhtar, mahallede toplanan gençleri de olaya dahil etmek için tahrik ettiği iddia edildi.
 Durumu Ceylanpınar Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü’ne bildiren İbrahim Toprak’a hakaretlerini sürdüren muhtar, olay yerine gelen müdüre de hakaretlerini sürdürmeye devam etti.
Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Koordinatörü ve zabıtaların da hazır bulunduğu olaydan sonra İbrahim Toprak, Mevlana Mahallesi Muhtarı Ahmet Akkurt hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ve hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Ne Olmuştu..?
“TİGEM toprak dağıtacak” gibi komik ve asılsız bir iddia ile umut tacirliği yapan ve bir miktar para karşılığı hazır dilekçeleri dağıttığı ve bu yolla ciddi bir kazanç sağladığı ileri sürülen söz konusu muhtar, basının konu hakkında araştırma yaptıktan sonra böyle bir iddianın hiçbir karşılığı olmadığı yönündeki haberlerinin ardından yerel bir televizyon kanalına çıkıp kendini aklamaya çalışmıştı.
Muhtarla ilgili Ceylanpınar Kaymakamlığı’nın da gerekli incelemeleri yaptığı belirtilmişti.